Квадрокоптери дозволили нам подивитись на себе згори очима бога

Опубліковано:
13 Квітня, 2018

Квадрокоптери дозволили нам подивитись на себе згори очима бога. Саме тому панорами, зняті ними, такі грандіозні, захопливі та дуже урочисті. Можливо років за двадцять над кожним з нас літатиме персональний дрон і передаватиме зображення на окуляри і це вже стане буденністю, але зараз вид згори ще неймовірно захоплює.

Цей кут зору існував завжди, але донедавна був доступний лише птахам. І тому ми більше не послуговуємось фразою «з висоти пташиного польоту» – ні фраза, ні птахи для цього нам більше не потрібні. У нас з’явились квадрокоптери, третє око. Чи можна вважати, що людство знову трошки еволюціонувало? Можна, бо хто нам заборонить.

Читайте також

Я пропустила щастя!
Про Петра, Юру, Надю, Семена і Саакашвілі

У семіотиці існує поняття умвельту – це та частина світу, яку біологічний вид здатен сприйняти та інтерпретувати за допомогою органів чуттів, якими він володіє. Тобто декілька різних видів можуть жити на одній території, але кожей її бачить і сприймає рівно стільки – наскільки може. Ми, люди, приміром бачимо лише сім кольорів зі спектру електромагнітної хвилі, лише на певній відстані і під певним кутом, чуємо лише обмежений діапазон частот звуків і розуміємо лише частину сприйнятої інформації. Іншими словами, зі світового торта нам перепадає лише шматок, хай навіть і досить щедрий. І можна лише здогадуватись, який гігантський масив інформації Всесвіту ми не чуємо через свої слабенькі і примітивні приймачі.

Так само і оточуючих людей ми розуміємо та відчуваємо лише фрагментарно, у міру свого інтелектуального та емпатійного апарату. Як би ми не силувались – ми ніколи не зможемо подивитись на якусь ситуацію очима та відчуттями іншої людини. Бо нам залишається лише тренувати діалектику, пробувати мислити різними точками зору та дивитись під різними кутами. Розширювати свій умвельт.

Володимир Гевко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #блог, #володимир гевко, #гевко, #дрон, #квадрокоптер, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: