Посміхайтеся! Сьогодні Всесвітній день посмішки

Опубліковано:
5 Жовтня, 2018

Психологи кажуть, якщо Ви просто посміхнетеся, то одразу Ваш настрій стане трохи кращим. Це пов’язано з біологічними та фізіологічними процесами у нашому організмі. Адже посмішка розслабляє, знімає стрес. Посмішка заразна. Коли поруч хтось усміхається, то важко стриматися самому. Це також добра зарядка для обличчя. Адже, усміхаючись Ви задіюєте більше 50 лицьових м’язів. Усмішка прикрашає. Згідно досліджень 70 % жінок вважають привабливішими, коли вони усміхаються. Учені розрізняють близько 20 типів різних посмішок від “соціальних” до “кокетливих”. Посміхатися ми починаємо одразу після народження.

Всесвітній день посмішки або World Smile Day відзначається з 1999-го року у першу п’ятницю жовтня. Своїй появі це свято завдячуємо колись зовсім невідомому американському художнику Харві Беллу. Саме усмішка дозволила йому стати відомим. Десь у 1963-му році, до нього надійшло замовлення від однієї страхової компанії на виготовлення якого-небудь яскравого і незабутнього символу для корпоративних візитівок. Харві запропонував “усміхнену жовту пику”, відому сьогодні, як «смайлик». Замовники схвалили цю ідею. Робота була оцінена в півсотні доларів і всі залишилися задоволені. В одному з інтерв’ю Харві Белл підкреслив, що для історії художнього мистецтва не було жодної подібної роботи, зробленої так просто і зрозуміло для всіх, яка б набула настільки швидко популярності і приносила б людям стільки задоволення та щастя.

null

З сміхом та посмішкою пов’язана історія пива. Цей напій вважали супутником веселого настрою. Зокрема такий добрий і жартівливий настрій зображений на гравюрі 1751 року британського художника Вільяма Хогарда “Пивна вулиця”, де задоволені і веселі робітники п’ють пінний напій. Здавна вважалося, що пиво на противагу міцним напоям, частіше вживають саме під час веселих подій.

Тож, давайте частіше усміхатися собі, друзям, рідним та близьким. Цінуймо справжні емоції та добрі відчуття!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опілля, #посмішка, #смайл, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: