Сонячний маестро з Тернопільщини став пісенним рекордсменом

Опубліковано:
18 Листопада, 2018

Знаний тернопільський композитор, виконавець, поет-пісняр Василь Дунець на власний ювілей у найбільшому концертному залі міста скликав «Родинне коло». На його запрошення зібралися не лише сім’я, родичі, а й творчі побратими, друзі, представники місцевої влади, шанувальники його творчості.

Майже 300 пісень створив або особисто, або у співавторстві з іншими талановитими митцями Василь Дунець. Цікаво, що кожному онукові, а їх у нього шестеро, митець присвятив пісню. Старший син Тарас приїхав на батьків ювілейний концерт із канадського Торонто. Якось тато наспівав синові мелодію, вона надзвичайно сподобалася — записав на телефон, а згодом виклав на папір і слова. Так народилася «Молитва за батьків». Презентувати вперше цю пісню на сцену разом із Тарасом вийшов тернопільський музикант Сергій Родько. Син розчулив ювіляра. У виконанні канадських українців прозвучала пісня Василя Дунця на вірші Сергія Сірого «Так, ми — українці», яку автори присвятили 125-річчю першої еміграції українців до Канади. Опісля полинули щирі вітання від його заокеанських шанувальників.

Тисячі кілометрів з Філадельфії (США) здолав композитор і співак Ігор Сипень, аби й собі заспівати у «Родинному колі» Василя Дунця. З Іспанії приїхала Світлана Бояркевич. Київська поетка Ніна Омріяна-Бай останнім часом їздить закордонними шляхами Лесі Українки, тож на концерт свого тернопільського творчого побратима повернулася з європейських доріг. Засвідчити свою повагу й шану ювілярові вийшли на сцену гості зі столиці — поет-пісняр заслужений діяч мистецтв України Степан Галябарда та заслужений артист України Роман Рудий. Вразила драматизмом виконання пісні заслужена артистка України Ірина Стиць із Чернівців.

«І зіллються серця у пориві однім», — співає Світлана Бояркевич«І зіллються серця у пориві однім», — співає Світлана Бояркевич

«Музика в нього у серці, в очах», — так сказала на ювілейному вечорі про «сонячного маестро» Василя Дунця Ніна Омріяна-Бай. А відтепер — і в рекордах. Експерт національного проекту «Книга рекордів України» Віталій Іваницький вручив ювілярові диплом за встановлення рекорду країни в категорії «Мистецтво» за створення найбільшої кількості пісень, присвячених родині. Таких творів у Василя Дунця — сорок два.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дунець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рекордсмен, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: