Про одну найстрашніших ночей Майдану

Опубліковано:
11 Грудня, 2018

Це була одна з найстрашніших ночей, де вирішувалася доля Майдану. 

Після нічної наради в штабі ми,а це я, Володимир Бойко,Василь Пазиняк, Анатолій ДирівСергій АверченкоІгор Бриченко ішли відпочивати в готель «Україна», провідавши і поговоривши з хлопцями-черговими на барикаді,що на Інститутській. 

І тут побачили,що іде навала Беркуту на декілька десятків людей біля барикади. Перед нами-нардепами стояло завдання зупинити їх хоча б на декілька хвилин, щоб підбігла допомога. 

Отже ,спереду стояли нас шість нардепів, за нами перед барикадою біля 20 афганців із двома каністрами бензину, яку готові були вилити на наступаючих і підпалити. Цим ми виграли ці дорогоцінні хвилини .

Скажу ,що миттєво прибули мої колеги,колеги свободівці і ударівці,на допомогу прибували тисячі киян.

Протистояння відбувалося до ранку. 

Ніхто в той час не думав про своє життя, а тільки як би протриматися до допомоги. 

Не можу не згадати, як Олег Медуниця ліг під колеса автомашини МЧС, яка мала б таранити барикаду, на асфальт, слизький як скло, тут Тетяна Чорновол обвязалася тросом, який беркутівці тягнули до барикади, який в любу секунду міг її перерізати навпіл, якщо б з нас хтось упав на цій слизькій дорозі…

Колись я напишу книгу про Майдан і моїх друзів, опишу про Василя Пазиняка, якого шукав в істериці в трупарні, перекинувши з місця на місце всіх трупів, а їх було немало, після того, як його важко побили беркутівці, опишу, як нас добивали в Черкасах з Ігорем Бриченко , коли ми супроводжували автомайдан, як нас просто зрадили і кинули організатори, розкажу,як в перший день протистоянь Володимир Бойко відчув, що таке гумова беркутівська палиця та багато інших складних і страшних життєвих ситуацій, які прийшлось пройти із своїми друзями.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апостол, #Майдан, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: