У Тернополі розвінчали передвиборчу махінацію: команда Наливайченка не причетна до «чорнухи» проти Гриценка

Опубліковано:
28 Березня, 2019

27 березня в різних регіонах України, зокрема у Тернополі, виявили кілька локацій розповсюдження передвиборчої «чорнухи». Так, у центрі міста кілька молодих людей роздавали газети з неправдивою інформацією про кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка. Працівники штабу кандидата в Президенти впіймали «агітаторів» зі стосами газет та викликали поліцію.

28 березня з приводу інциденту у Тернополі відбулася прес-конференція за участю представників обласних виборчих штабів кандидатів у президента Анатолія Гриценка та Валентина Наливайченка, громадських організацій і поліції.

Довірена особа кандидата в Президенти України Валентина Наливайченка Петро Мандзій наголосив на тому, що ні лідер «Справедливості», ні його команда ніколи не вдавалися до брудних технологій. Мандзій назвав інцидент спробою спровокувати конфлікт між командами кандидатів у Президенти, які мають відчутну підтримку на теренах області.

Довірена особа кандидата в Президенти Анатолія Гриценка, керівник обласного виборчого штабу Петро Ландяк також спростував розповсюджені напередодні заяви, що до брудних технологій і розповсюдження газети з «чорнухою» проти Гриценка причетний штаб кандидата Валентина Наливайченка.

– Такі газети роздавали і в інших містах. Коментуючи інцидент, учора Анатолій Гриценко помилково назвав винуватцем розповсюдження «чорнухи» команду Валентина Наливайченка, але потім спростував це, а я прошу вибачення у команди лідера «Справедливості», – сказав Петро Ландяк.

Заступник керівника обласного виборчого штабу Анатолія Гриценка, очевидиць та учасник подій Андрій Газилишин розповів, що серед тих, хто роздавав тернополянам газету з наклепом, були неповнолітні, які назвалися студентами одного з місцевих училищ. Поліція доставила їх у міський відділок для отримання пояснень.

За словами Андрія Газилишина, роботу подібних «агітаторів» зафіксували і в Бучацькому районі. Він підкреслив, що опублікована в газеті інформація є з фейками та брехнею і закликав тих, хто поширює такий бруд, схаменутися.

null

Керівник сектору комунікації обласної поліції Сергій Крета повідомив, що поліція займається розслідуванням інциденту. На порушників складено адміністративні протоколи. Поліція встановила, що подібні випадки застосування брудних технологій були і в інших областях України.

Повністю прес-конференцію можна переглянути ТУТ.

Фото та відео: Тарас Савчук

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #газета, #гриценко, #наклеп, #наливайченко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #преса, #тернопіль, #тернопільські новини, #чорний піар
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: