Теребовлянські волонтери взяли участь у Хресній Дорозі

Опубліковано:
15 Квітня, 2019

14.04.2019 в Теребовлі відбулася традиційно Хресна Дорога вірян навколо міста. В даному Богослужінні взяли участь волонтери-майданівці з ГО «Теребовлянська вежа», демобілізовані воїни війни з російським агресором, їм було довірено нести символічний Хрест страждань Ісуса Христа. Цю ж ношу почергово несли працівники підприємств, біля яких проходив Хресний Шлях. Під час дійства тернопільські семінаристи розповідали історію Страстей Христа відповідно кожної із 14 стацій(зупинок), читали молитви. В процесії взяло участь біля тисячі мешканців та гостей міста.

Хресна Дорога— дорога, яку Ісус Христос пройшов на Голгофу. Вона символізується в вигляді 14 стацій того трагічного ходу. У переносному значенні: «Хресна дорога» — дорога страждань, життя, повне стійко перенесених лих. Часто можна почути вислів: «Кожний свій хрест несе» — натякаючи на той важкий хрест, що його ніс Христос на Голгофу.

Читайте також

У Тернополі відбувся велелюдний Хресний хід з чудотворною іконою Розп’яття Спасителя

Про цю важливу подію розповів отець мітрат Іван Сивак, порох УГКЦ Святого отця Миколая: «Ось вже 26-й рік ми проводимо в нашому місці Хресну Дорогу. До участі були запрошені священнослужителі Теребовлянського деканату, зокрема також – із ПЦУ Св. Володимира та з РКЦ  Св. Петра і Павла, представники підприємств та організацій міста, які несли символічний Хрест Страждань Ісуса, волонтери ГО «Теребовлянська вежа», а також всі бажаючі мешканці міста, всієї Теребовлянщини. Читали історію страждань Христа семінаристи духовної семінарії Тернопільської єпархії.

Богослужіння складається з 14 стацій (подій), що являють собою різні моменти Страстей Христа, а також вступу і висновку. Кожна стація складається з таких елементів: проголошених назви стації, читання роздумів, це текст довільної форми, що спонукає учасників богослужіння глибше замислитися над тим чи іншим моментом Страстей Господніх, молитви: «Отче наш…», «Богородице Діво…», «О Маріє, тебе прошу…» і далі процесія вирушає до наступної стації».

Богослужіння о. Іван розпочав словами: «Ісусе, Спасителю наш, дай нам ласку, щоб ми цю Хресну Дорогу відбули на Твою Славу і на користь наших душ». Під час зупинок промовлялись і такі слова:

«Дорога Хресна, — дорога болю, — до неї збіглись наші шляхи,

щоб на Голготі поруч з любов’ю на Хрест підняти свої гріхи!

Ісусе наш, важкі твої муки! — не допусти з тобою розлуки».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null


Віктор Аверкієв, фото: Олег Капуста

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини, #хресна дорога
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: