Галина Кіт

Галина Кіт

журналіст, кореспондент, tenews.te.uа

Те, що Порошенко не виграв президентські вибори, жодним чином не применшує його заслуг і здобутків

23.04.2019 17:53   Джерело: TeNews
Автор : Галина Кіт

В умовах війни, в умовах російської агресії Порошенко зберіг демократію, право вибору і право людей змінювати владу. Як Президент він забезпечив прозору виборчу компанію у парламент у 2014 році, місцеві вибори у 2015 і президентську кампанію у 2019 році. Україна на сьогоднішній день – єдина країна пострадянського простору, де існує не паперове, а реальне право людей змінювати владу.

Порошенко визнав перемогу Зеленського і привітав його, незважаючи на гострий характер передвиборчої кампанії. Вчинив як справжній європейський політик.

Те, що Порошенко не виграв президентські вибори, жодним чином не применшує його заслуг і здобутків. Це демократія. Черчилль, який врятував Британію під час Другої світової війни, програв вибори лейбористам і поступився владою.

Головну причина програшу виборів – очевидно, соціально-економічна. Після того удару, який завдала російська агресія по економіці України, Порошенко зміг переорієнтувати країну на європейський ринок і відновити економічне зростання. Але часу виявилося обмаль, для того щоб забезпечити відновлення рівня життя людей.

Порошенко залишається в політиці як лідер державницького табору, націленого на українсько-європейські цінності, орієнтованого на вступ до Євросоюзу та НАТО, зміцнення української ідентичності. Очевидно, що з цим політична сила Президента піде на парламентські вибори.

Прихід до влади нового Президента без досвіду, із невідомою програмою і невідомою власною позицією створює численні ризики і загрози. Тому Порошенко як відповідальний політики заявив, що в процесі передачі влади готовий допомогти Зеленському увійти у курс справ.

Але очевидно, що у суспільстві вже є запит на сильну опозицію до нового Президента, і цю функцію Порошенко та його команда так чи інакше візьмуть на себе.

А в історію президентства Порошенко увійшов як найкращий Президент із здобутками, якими не міг похвалитися жоден із його попередників.

Команда Порошенка визнає вибір народу. Але продовжить відстоювати європейську та євроатлантичну стратегію Порошенка, бо його і цю стратегію підтримало майже 4 мільйони людей.

Галина Кіт


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі