«Зіркова 7’я» (сім’я) вперше в Теребовлі

04.05.2019 18:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

03.05.2019 року в приміщенні Центру КІД м. Теребовля відбулася презентація розважальної конкурсної програми з вище вказаною назвою. Організував її відділ освіти міської ради, а ідею започаткування такого дійства висунула головний спеціаліст відділу Олена Мудра. В програмі взяло участь десять родин із дітками дошкільного віку з міста та сіл Теребовлянської ОТГ, а також групи їх підтримки із садочків, які в ході шоу приймали активну участь та так, що деколи не можна й було розібрати де проходить свято – чи на сцені, а чи в залі. Всім було надзвичайно цікаво – і глядачам, і напевно ще більше учасникам, більшість з яких вперше в житті вийшли на сцену.

Ведучими заходу виступили Тетяна Кульман, режисер Центру КІД і Назар Турковський, директор Центру КІД.  Ці молоді люди віртуозно та цікаво, по домашньому, якщо так можна сказати, вели програму, заохочували всіх до участі, жартували та підносили настрій. Таня Кульман зокрема сказала:

«Ми раді, що у нас виникла така програма, дякуємо всім, хто взяв у ній участь та найбільше ідейному наставнику. Адже метою цього конкурсу є поширення, найперше, культури, а також показ родинами свої уподобань, вмінь та методик виховання дітей в сімейному колі. Тепер ми такі шоу будемо проводити кожного року. Під час підготовки спочатку було набагато більше родин, але до участі дійшли лише 10». А Назар Турковський  доповнив свою колегу: «Так, бажаючих було багато взяти участь у даному проекті. Крім того, групи підтримки формувались у дитячих садочках, в які ходять діти-учасники. Від підтримки, як ви бачили, багато чого залежало, тому ці групи формували завідуючі садками разом з вихователями, батьками та родичами інших дітей закладів. Обрано й журі конкурсу, до складу якого увійшов і мер міста Сергій Поперечний. Журі визначало переможців, відмічало подарунками не лише найкращих, а й всіх учасників. Учасники програми - це дві сім’ї з Теребовлі, з Мшанця, Деренівки(до речі, в ній взяв участь і дідсь), з Ласковець, Нової Могильниці, Вербовець, Плебанівки, Застіноччя, Лошнева».

На початку, представляючи кожну родину, які в загадкових змінах різнобарвного світла театральних прожекторів виходили на сцену, ведучі розповідали про їх склад поіменно, по віку та по статусах, про професії та захоплення батьків, дітей, а також про досягнення. Все це діялося під звуки чудових мелодій та бурхливі оплески глядачів, із зображеннями на світловому табло в глибині сцени. В наступній частині програми кожна родина показувала свій підготовлений номер, свої таланти, а в кінці виступу їх вітали групи підтримки гучними римованими скандуваннями, заохочувальними вигуками, оплесками, оригінальними транспарантами, плакатами, а також надувними кульками. І що було дивним у цьому дійстві так це те, що всі почувалися насправді, мов у вузькому родинному колі, учасники велися вільно, ніби вже сотні разів побували в подібних ситуаціях, а не перший раз, лиця їх палали жагою і привітністю. А діти – то ж діти, вони викладалися повністю, показували на що здатні та деколи й додавали експромту, своєї дитячої харизми, від чого виступи всіх захоплювали й від оплесків та вигуків дрижали стіни. Між виступами родин, виходили на сцену творчі дитячі колективи дитячих садків разом з вихователями, а також артисти Центру КІД. Вони співали пісень, водили танки та піднімали й так значний настрій глядачів.

Заключна частина програми була представлена особливим дефіле – вишиванки з букетами. Тут демонструвались вишиті Великодні рушники, гарно оформлені квіткові букети кожною родиною-учасницею.

Та то все таки був ще не кінець свята, на всіх учасників чекали рівноцінні подарунки. Й вони були заховані на… Великодньому імпровізованому дереві подалі на сцені. На тім дереві красувались паперові писанки, розгортаючи які, можна було прочитати який конкретно подарунок чекає на кожного учасника. Вручати призи ведучі доручили меру міста разом із наймолодшими учасниками – дітками родин. Серед призів були такі, як поїздка в аквапарк, придбання книжок, іграшок, квитки в кіно, сімейна фотосесія, сімейна вечеря в кафе, навіть придбання дитячої парфумерії тощо. Отримуючи призи, учасники в той же час отримували купу аплодисментів глядачів і чим гучніше лунали оплески, тим більшими були глядацькі симпатії.

А серед груп підтримки за вердиктом журі перехідний кубок програми отримав дошкільний заклад із с. Ласківці, його вони мають зберігати цілий рік до наступної конкурсної програми. Зрозуміло, глядачі та конкурсанти були в захваті від проведеного гарно часу, у всіх емоції аж зашкалювали. На закінчення робились фото на пам’ять, лунала мелодія і під стелю плавно здіймались надувні кульки.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null


Віктор Аверкієв, Фото: Олег Капуста


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі