Теребовлянському священику ПЦУ привітання з Великоднем передав сам Митрополит Київський і всієї України Блаженнійший Єпіфаній

Опубліковано:
7 Травня, 2019

Така подія відбулася в кінці служби Божої на Провідну Неділю, 05.05.2019 року, в ПЦУ святого рівноапостольного князя Володимира. Привітання передати особисто прибув Архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон.  Подія була неочікуваною як для настоятеля храму, протоієрея Володимира Якубишина, так і для всіх присутніх вірян.

Владика завітав у храм святого рівноапостольного князя Володимира м. Теребовля, де настоятелем є обласний благочинний, Теребовлянський благочинний митрофорний протоієрей  Володимир Якубишин. Владика привітав настоятеля і парафіян з святом Воскресіння Христового, при цьому вручив настоятелю Пасхальне вітання від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Епіфанія та зокрема сказав, якщо узагальнити висловлене, перед тим відмітивши, що о. Володимир трудиться на Божу славу за трьох: «Бажаємо Вам Божої допомоги у всіх справах, здоров’я, взаєморозуміння з людьми, які Вас потребують, світла і гармонії на душі. Хай Бог нагородить Вас всіма благами, обдарує довголіттям, дасть Вам щастя і удачі. Бажаємо, щоб обраний шлях був світлий і легкий, щоб кожен день був в радість. Нехай Ваше серце б’ється довго, випромінюючи добро й любов. Нехай кожен рік Вашого священства живиться терпіннями і непохитною витривалістю у Св. Вірі. В той же час кожен рік хай буде увінчаний безцінним скарбом – Вашими рясними і незліченними духовними плодами, які послужать для примноження Божої Слави».

Слід все таки роз’яснити чому священика з далекої та невеличкої Теребовлі привітав сам Митрополит Київський і всієї України. Діло в тому, що ще в грудні 2018 року о. Володимир Якубишин брав участь у комісії до Об’єднавчого собору по створенню Помісної Української церкви. Комісія була створена і працювала по узгодженню Статуту ПЦУ, всі члени комісії вносили поправки та узгоджені зміни до головного документу(Статуту), який прислав на Україну його святість патріарх Варфоломій Константинопільський.

Зрозуміло, сам священик і всі парафіяни були приємно вражені. У відповідь о. Володимир промовив: «Виношу щиру подяку Предстоятелю Православної церкви України Митрополиту Київському і всієї України Блаженнійшому Єпіфанію за вітання, а також дякую Високопреосвященнішому Архієпископу Тернопільському і Бучацькому Тихону за передачу вітання особисто. Всім нам приємно, що ми вистояли, відстояли свою віру та нині маємо честь об’єднувати все православ’є України».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #привітання, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: