У «СловоСвіті» зібрали подарунки для вихованців дитбудинків

Опубліковано:
15 Травня, 2019

13 травня в рамках Проекту ФілософіяЛітературнихЧитань з Марією Баліцькою “СловоСвіт”,  у приміщенні бібліотеки ТНЕУ обговорювали тему “Залишаю усе – поспішаю до мами на свято…”. А ще – зібрали м’які іграшки та українські книги для дітей, яким волею долі судилося зростати у дитячих будинках, щоби, бодай, трішки звеселити-підбадьорити малят. Дарунки щедрих тернопільських матусь будуть відправлені УкрПоштою /по 5 кг/ вихованцям дитбудинків Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Чернігівської, Харківської, Одеської областей…

Автор і ведуча Проекту “СловоСвіт” Марія Баліцька розповіла студентам, працівникам та гостям Тернопільського національного економічного університету про Божу Милість у житті кожної людини і Благословення жінок щастям-обраністю на Дар Материнства і Єдино-Вічну Материнську Любов. За ініціативою заступника директора бібліотеки ТНЕУ ім. Л. Каніщенка Алли Панчук, Марія Баліцька представила присутнім збірку поезій, яку вона упорядкувала ще у 2011 році. “Матері” –  це колективний славень  (173 присвяти) творчих тернополян найдорожчій людині із вдячністю за подароване життя. В авторському виконанні прозвучав вірш “Не журіться, мамо, що роки проходять… “.

Вірші із книги “Матері” читали студенти факультету обліку й аудиту Лілія Струк (“Матері” – автор Володимир Вихрущ), Максим Булий (“Колишуть Вічність матері недремні” – Євген Безкоровайний), Вадим Дуда (“Рідному дому” – Василь Дерій), Анастасія Опришко (“Мамині долоні” –  Тетяна Гурей), заступник директора бібліотеки ТНЕУ ім. Л. Каніщенка Алла Панчук (“Вірю, мамо, у твою весну” – Ірина Чайка).

Авторський вірш із колективної збірки “Матері” “Мамині обереги” прочитала випускниця юридичного факультету ТНЕУ, правозахисник Тетяна Новошацька.

“Секретами” виховання дітей поділилася методист кафедри факультету економіки та управління – турботлива і лагідна матір двох дітей Наталія Чайковська, – розповідає головний редактор газети ТНЕУ «Університетська думка», член НСПУ, НСЖУ Марія Баліцька. – В їхній основі щира, віддана, жертовна, безкорислива, вічна материнська любов, яка допомагає матері бути лагідно-вимогливою і наполегливо-послідовною, пам’ятаючи, що діти на вулиці поводяться так, як їхні батьки вдома. Тобто, завжди і повсякчас бути взірцем для своїх нащадків, бо людина пожинає те, що сіє. Словом, якщо матері хочуть, щоб діти любили (обнімали-звеселяли) їх на схилі літ, – вони мають від самого народження і упродовж усього життя обіймати-звеселяти своїх дітей і любити їх серцем!

Гостею нашого свята була письменниця і журналістка, любляча мама і дбайлива бабуся Валентина Семеняк. Вона розповіла як її маленькі сини надихнули колись написати книгу “Чи легко бути мамою?”. А вже внучки – дві інші книги: “Баба Сяба”,” Бурмотійко і Даринка”, “Хто загубив усмішку?”, яку, до речі, можуть читати і болгарські діти, адже ця книга уже перекладена і вийшла друком у Болгарії. Письменниця прочитала одне зі своїх оповідань “Музика Материнського Серця”.

Щедрі дарунки для вихованців дитячих будинків вкотре підтвердили, що щасливі та люблячі матері мають великі і милосердні серця – відкриті на добрі справи, адже, як відомо, чужих дітей не буває, бо є Божі діти, і всі вони мають право на щасливе і безтурботне дитинство!

Окрасою свята були ляльки-мотанки Марії Баліцької та власноруч вишиті бісером ікони Богородиці із серії  «Щастя Материнства”.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #благодійність, #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: