Тернопільська першокласниця Соломійка Луканюк – володарка двох Гран-Прі

Опубліковано:
22 Травня, 2019

Першокласниця ТСШ І-ІІІ ст. №7 Соломія Луканюк взяла участь у V Всеукраїнському (XV Всекримському) фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер – Слиж «Змагаймось за нове життя», присвячений Лесі Українці і отримала Гран-Прі. Нагородження відбувалось у залі Чернівецької обласної філармонії імені Дмитра Гнатюка. Зібралося більше сотні лауреатів 1- ої премії конкурсу. Вони змагалися в семи номінаціях: твір, науково-пошукова робота, аудіовізуальний твір, вокал, малюнок, інсценізація, декламація. 

Історія конкурсу не проста. Він був започаткований у вересні 2004 року як Всекримський конкурс громадською діячкою, лікаркою і меценаткою з Торонто Марією Фішер – Слиж. Конкурс одночасно пройшов тоді у Ялті, Сімферополі і Севастополі. П. Марія організувала цей конкурс аби сприяти глибшому ознайомленню молоді зі спадщиною великої української поетеси Лесі Українки, вихованню почуття патріотизму, національної гідності та особистісної відповідальності за майбутнє нашої Вітчизни. Після анексії Криму конкурс продовжує життя в Україні.

 У конкурсі можуть брати участь учні 1–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні та студенти навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації різних форм власності у тому числі учні зі спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів, діти з обмеженими можливостями, та діти – представники закордонних українців, які виявили особисте бажання взяти у ньому участь.

Конкурс проводиться у три етапи у чотирьох вікових категоріях як творче змагання учнівської та студентської молоді. Приємно відзначити, що серед переможців низка тернопільських школярів. Ось як про це повідомляє сайт ЗСШ №7: «Так у номінації «Декламація» гран-прі отримала учениця 1-А класу –Луканюк Соломія,  2-е місце в учениці 4-В класу Горпинюк  Діани, а третє виборола учениця 3-А класу  Горошкевич Анастасія. У категорії  5-7 класи перше місце посіла Федчишин Єва , учениця 7-А класу, а у категорії 8-9 класи перше місце у Данилець Анастасії,  учениці 9-А класу. У номінації «Вокал» учні 9-А класу  Берегуляк  Софія і Архитко Роман з піснею «Давня весна» вибороли друге призове місце.    В номінації «Малюнок»  Мартинович Божена (учениця 9-Б класу) – ІІ місце, а  Гліган Костянтин (учень 3-Б класу) – ІІІ –  місце». Але це ще не все. Виявляється, першокласниця Соломійка взяла участь у ще одному вагомому конкурсі – ІІ етапі ІV Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи». І знову Гран-Прі! Номінація «Діалог культур: відео формат читаної поезії Шевченка українською мовою», підномінація «Індивідуальне художнє читання віршів українською мовою» (вікова категорія 7-10 років). Знай наших!

Нещодавно першокласниця Соломія Луканюк разом з однокласниками відвідала Тернопільську міську бібліотеку для дітей (вул. Миру). У її виконанні прозвучав уривок з «Лілеї» Тараса Шевченка. Того дня відбулося багато цікавих і важливих подій у житті першачків. Найвагоміша з них – після завершення вивчення «Букваря» всі вони стали повноправними читачами згаданої бібліотеки. А Соломія Луканюк отримала аж два «Дипломи» за Гран-Прі у Всеукраїнському та Міжнародному конкурсах від Управління освіти і науки Тернопільської міської ради.

До слова. «У 1- А класі зібралися надзвичайно талановиті діти, – каже їхня вчителька Ганна Євгенівна Вельган, – так, однокласник Соломійки Стас Гукалюк також взяв участь у міському конкурсі, декламував вірш “Підняв Дніпро чорні хвилі” Тараса Шевченка і посів призове місце. А наш Ярослав Бучинський написав власну казку “Пригоди левенятка в Африці.”

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гран-прі, #Луканюк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: