Першим про презентацію тернопільських поетів повідомило лондонське радіо

Опубліковано:
27 Травня, 2019

Перше україномовне онлайн-радіо «Козачок», яке стартувало торік у Лондоні, вчора, в неділю вранці, привітало тернопільських поетів Раїсу Обшарську (Чортків) та Володимира Кравчука із презентацією спільної книжки під незвичною назвою «ВІР», яка згори вниз прочитується іменами вже згаданих майстрів пера. Це на обкладинці. А перегорнувши її, читаємо переконливо-оптимістичну ще одну назву «Вір поезії». І це надихає!

Поетична збірка вийшла друком у тернопільському видавництві  «Тернограф» за фінансової підтримки ТОДА та Тернопільської обласної ради. У лаконічній анотації до книжки йдеться про  те, що вона написана у співавторстві двох відомих українських поетів як своєрідна інновація. Хтось з авторів ставив тему, проводив сюжетну лінію, інший – поглиблював, домислював. У них переважають світлі людські почуття, взаємовідносини, а також злободенні теми сьогодення.

Замість звичної передмови читач побачить і прочитає діалог поетів «Суголосся сердець». Раїса та Володимир запитують одне в одного як писалося, про що книжка, які нові емоції та почуття викликала спільна творчість тощо. Якщо для Володимира Кравчука ця «книжка чуттєва, про віру в добро, світло душевних поривань, чистоту помислів і неосяжну Любов», то для Раїси Обшарської  «книга, наче барвистий квітник, де кожен вірш – маленька квіточка, що має чуттєве забарвлення. Сум і радість, щастя і біль, любов і розлука переплелися у наших поезіях». Щодо мене, то в цій збірці дивовижне поєднання чоловічої та жіночої енергій через Слово. Так і хочеться, перефразувавши рядок з вірша відомого українського класика, сказати: так ніхто не писав! Віднині книга на поличках тернопільських бібліотек. Читайте, насолоджуйтесь поетичною мелодикою і ритмом двох талановитих сердець.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #презинтація, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: