Школяр з Тернопільщини посів ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі «Охорона праці очима дітей»

Опубліковано:
3 Червня, 2019

Про охорону праці лише побіжно вчать дітей. І, здебільшого, в плані основ безпечної життєдіяльності. І коли дитина виростає, у неї мало закладених з дитинства установок на власну безпеку.  Щоб зорієнтувати школярів, особливо підлітків та учнів училищ у різних видах небезпек, що загрожують людині на робочому місці, працівники відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області часто проводять лекції, бесіди, навчання для освітян та учнів. У Кременецькому відділенні УВД ФССУ в області така повсякденна робота принесла видимий підсумок. Адже незвичайний результат – це вислід звичайних та постійних зусиль. Учень 7 класу Волинського ліцею імені Нестора Літописця Віктор Мартинюк у Всеукраїнському конкурсі “Охорона праці очима дітей” посів  2 місце у віковій групі з 11 до 14 років.

null

Коли спілкувалася з мамою переможця, Наталією Леонідівною, дізналася, що творчість у цій родині проявляється у різних напрямках. Віктор вдосконалює свої вміння не лише у малюванні, але й грає на гітарі, баяні, займається танцями, фотографією. Мало хто насправді знає, як виховати не тільки слухняних, але і успішних, щасливих дітей. І завдання, яке собі поставили батьки Віктора –  це  не тільки добре вихована, як впевнена у собі дитина, яка вміє скористатися своїми знаннями та навичками. Часто хлопець пробував свої сили у різних конкурсах,  бо  навчився розуміти, що життя – це не тільки піт від роботи та зусиль. Життя – це ще й радість від усвідомлення миті, коли результат перевершує сподівання.

Як знаходили ідею для малюнку? В родині Віктора шукали цікаве вирішення усі разом. Допомогла молодша сестричка – гралася кубиками. І Віктор загорівся ідеєю – намалювати кубик Рубіка із знаками безпеки праці. Адже життя – то завжди головоломка, по-різному складається. І якщо у кожному кроці людина буде пам’ятати основні принципи безпечної праці – все складеться чудово. Така ідея дуже сподобалась і на відбірковому етапі конкурсу в області, і в столиці.

Конкурс, за словами Наталії Леонідівни, дуже добре організували. Вже восьмий рік підряд у Центрі дитячої та юнацької творчості  Києва керівництво Державної служби з питань праці спільно з представниками Федерації профспілок України, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, Міжнародної організації праці, редакції журналу «Охорона праці» та інших громадських організацій нагородили переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей-2019». Не просто грамотами, а й цінними подарунками. Віктор Мартинюк отримав сенсорний телефон, інші призи, у тому числі – цікаву екскурсію Києвом. В юних учасників залишилося багато чудових вражень, спогадів та емоцій. Діти щиро раділи своїй перемозі, розповідали власні історії створення  малюнків.

Віктор не думає зупинятися у своєму прагненні творчості. І сестричка Софійка йому у цьому допомагає. Вони щотижня в інтернеті шукають цікаві  малюнки і влаштовують челенджі-змагання, набивають руку.  Ці виклики самому собі, подолання труднощів, зусилля над собою важливо  знаходити в повсякденному житті. І вчитися їх долати.

Охорона праці для цих дітей – вже не порожній звук. Вони розуміють особливе значення головних правил, які заклали їм батьки. А ще  ті   педагоги,  посадовці, які працюють з дітьми, допомагають у майбутньому зберегти для держави трудовий потенціал, виховати сучасну кваліфіковану зміну на різних ланках виробництва, підготувати дитину до життєвої дороги з можливістю йти по ній самостійно та впевнено.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #конкурс, #мартинюк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #учень
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: