Унікальний підручник для недільної школи створений в Теребовлянській ПЦУ Св. Володимира

Опубліковано:
13 Червня, 2019

В Теребовлянській ПЦУ Св. Володимира діти недільної школи вже другий рік навчаються за підручником «Стежина до Бога». Фундатором посібника виступив настоятель храму, обласний декан, декан Теребовлянського деканату, митрофорний протоієрей Володимир Якубишин при допомозі сестер Ліщинських – Ольги та Наталії.

На запитання чому та для чого виникла ідея створення даного посібника, пан отець Володимир відповів: «Коли при нашій церкві була створена недільна школа, ми побачили, що дітям її необхідно по чомусь навчатися, адже лише усні розповіді запам’ятовуються менше, ніж письмо. Тому ми із сестрами Ліщинськими, які до речі в миру є педагогами, а в нашій церкві хористками, вирішили підібрати відповідний та доступний дітям матеріал для навчання. Підручник складений з коротких ілюстрованих текстів Біблійного вчення та контрольних запитань до них, а також простих завдань типу – напишіть…, доповніть речення, дайте відповіді на запитання, що маю робити тощо. Як показала практика, така побудова підручника цікава дітям, а завдання спонукають їх до самостійного мислення та закріплення набутих знань. Зрозуміло, в підручнику подані також молитви, перераховані найголовніші християнські свята, що повинна знати кожна українська дитина про вчення Боже. Хочу наголосити, що підручником можуть користуватися не лише діти, а й всі охочі дорослі, бо, наприклад, не кожен ще й до нині знає як потрібно вестися в Божому храмі чоловікам та жінкам, як правильно хреститися під час молитов, як дотримуватися в миру християнської моралі та багато іншого».

Доповнила розповідь о. Володимира пані Ольга Ліщинська: «Прототипом матеріалу для нашого підручника послужили листівки, буклети та брошурки першого священика нашої церкви отця Богдана Боднарчука(1990 – 1993рр.). Тому, видаючи даний посібник для дітей, ми зазначили, що це друге видання – доповнене та перероблене. Діти із захопленням вчаться по даному підручнику на прикладі життя та діянь Ісуса Христа, легко запам’ятовують нові молитви, діляться своїми враженнями перед батьками, родиною та поміж себе. Нам, дорослим, приємно, що ми здійснили таку велику Богоугодну справу!»

Як кожному християнину відомо – Біблія є тією «Книгою книг», яку вивчають все життя, тому створений підручник  допоможе всім  вивчати Біблію та буде «рости» разом з дитиною. Всі ми залишаємося чадами Божими незалежно від віку, тому й книга ця немає віку і покликана бути путівником до розуміння Священного Писання не тільки для дітей, але й для дорослих. Все ж необхідно  підкреслити, що у вивченні Закону Божого підручник не є головним, а лише допоміжним засобом. Першоджерелом є Біблія, для дітей — дитяча Біблія. Даний підручник не повторює  зміст Біблії, а коментує та доступно тлумачить основні поняття.

Проте кожному з християн потрібно пам’ятати: головне, що необхідно для навчання Закону Божого — це любов до Бога, до дітей , до ближнього!

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null
null

Фото з мережі Інтернет

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: