Хто відповідальний за екологію в Теребовлі?

25.06.2019 15:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Одне із сплюндрованих місць в лісі на околиці Теребовлі знаходиться поблизу військової частини, за 100м від водонапірної башти під гору в ліс. Такими «гарними місцями» оточене все місто – подібне діється і поблизу НВК(гімназії), в районі Садиків, в Садах, на початку міста з боку с. Кровінка, біля с. Зеленце(біля маслозаводу), с.Підгора, с. Семенів, с. Плебанівка та в інших багатьох місцях. Й на початку третього тисячоліття це стало нормою, ніхто тим особливо не переймається, особливо екологічні служби та місцева влада, не  говорячи про «культурних» мешканців.

Відразу хочеться звернутися до мешканців Теребовлі: «Краяни, за нас наш бруд та сміття ніхто не винесе. Ну не доходять у влади руки до власноручного прибирання сміття за вами, ну не приїхав на наші «зони відпочинку в смітті» за п’ять років Порошенко і даю 100% гарантію, що і Зеленський не приїде за наступні 5 років(хіба бись…). Це наше місто, наше місто найкраще ж в світі! То чому ви його плюндруєте своїми «культурними відпочинками»?»

Про місце біля військової частини. Тут напевно ще років 20 тому, а можливо й більше, котрісь добродії, що жили неподалік, спорудили на схилі горбу в лісі дерев’яний столик та лавки навколо. В наш час навколо того місця купи сміття і, найперше, пластикового. А чи вам відомо, що за даними досліджень вчених пластик розкладається 400-500 років? Чи ті сміткарі зібрались так довго жити? І як можна відпочивати чи й споживати якісь страви посеред куп сміття? Чи можливо у тих «відпочивальників» очі вилазять на другий бік голови від прийнятого алкоголю? Бо поряд з пластиковими пляшками і скляних пляшок з-під горілки там хватає(період розкладу скла – 1000 років!). Але посеред того непотребу гриби умудрились таки виростати(див. фото), а «люди» відпочивати. І ті «люди» напевно під час свого, так званого, «відпочинку» говорять як погано жити на Україні, ганять владу, приводять приклади з життя в Європі. Та, «нешановні», вам треба не до Європи, вам шлях прямий на Колиму! І напевно вони й не підозрюють, що діло в тому, що їм батьки в дитинстві не зробили щеплення проти совісті(бо в наш час і любе щеплення дітям стало проблемою).

Так можна довго і багато наводити приклади і філософствувати на теми моралі. Проте вихід дуже простий – йдеш на пікнік і бачиш подібне, то перед тим позбирай все і в кінці також за собою. А хто слабкий в руках і в голові, що ж,  тренуйтесь, загартовуйте волю і совість!!!

Ще декілька слів про планету Земля. За новітніми науковими поглядами наша планета це макро жива субстанція(читай – організм), де все взаємопов’язане та в гармонії, а люди на ній є лише однією з мільярдів частинок. Ця субстанція зовні захищена ніби скафандром – атмосферою та озоновим шаром, а двигуном її є ядро, вона має досить ефективну і велику, міцну буферну систему, саме завдяки їй все погане відновлюється природним способом, ніби нейтралізується. І чим далі людина більше буде органічно впливати на планету в негативному плані, то та буде відповідати людям тим же. Це наочно видно вже сьогодні – різні природні катаклізми – посухи, повені, цунамі, землетруси, вулкани, підвищення температури всієї атмосфери і т.д. За прогнозами вчених вже за 30-50 років на планеті буде значно відчуватися нестача прісної питної води. При збільшенні населення планети і їжі невдовзі також бракуватиме. І так по всіх параметрах. А все починається з тієї викинутої пластикової пляшки, іншого сміття, екологічного нехлюйства.

Тож, шановні, запам’ятайте: як ви пошануєте самих себе та своїх ближніх, то цим ви пошануєте і цілу нашу планету!!!

null

 

null

 

null

 

null

 

Віктор Аверкієв


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі