Психотерапевти високого статусу зі всієї України зібралися у Тернополі

Опубліковано:
29 Червня, 2019

«Психотерапія і свобода» – тема XXV науково-практичної конференції Української спілки психотерапевтів, яка розпочала свою роботу в Тернополі у п’ятницю і триватиме три дні.

Відкрила конференцію директор Тернопільського обласного центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю, голова Тернопільської філії Української Спілки Психотерапевтів, депутат Тернопільської міської ради від ВО «Свобода», головний експерт-психотерапевт обласного управління охорони здоров’я – Наталя Турецька. Учасниками стали провідні фахівці психотерапії, які з’їхалися на згаданий захід з різних куточків України: Івано-Франківськ, Чернівці, Чортків, Львів, Київ, Черкаси, Дніпро, Полтава, Одеса, Вінниця, Херсон, Харків, Хмельницький, Ужгород, Кам’янець-Подільський, Українка. З вітальним словом до присутніх на конференції звернувся завідувач кафедри психіатрії факультету післядипломної освіти ЛМНУ імені Данила Галицького, заслужений лікар України, голова Української спілки психотерапевтів, екх-президент Європейської Асоціації Психотерапії, член наукової комісії міжнародного фонду Зігмунда Фройда – Олександр Фільц. Він і був першим доповідачем («Психотерапія – це…»). Різноманіття запропонованих тем, які презентуватимуть упродовж роботи конференції – вражають: «Свобода і детермінізм в психоаналізі» (Роман Кечур), «Ціна свободи в гештальт-терапії» (Лариса Дідковська), «Свобода від і свобода для» (Олена Добродняк), «Психотерапія в Україні: ландшафтний парк чи дике поле» (Олена Ступак), «Музикотерапія у світовому терапевтичному просторі. Розвиток музикотерапії у світі, сучасний стан та перспективи» (Олександр Львов), «Феномен прекаріату в українському суспільстві» (Наталя Турецька) та низка інших авторських тем. Працюватимуть круглі столи та майстер-класи. 

Коментує подію реєстровий терапевт, навчаючий тренер УСП у напрямку психодрама, ведуча авторського курсу «Психодрама з дітьми» – Світлана Кухарук (Тернопіль):

– Конференція – дуже почесна місія для Тернопільської філії УСП, оскільки це приїзд кваліфікованих спеціалістів високого статусу і професійного рівня, які мають можливість обмінюватися досвідом, ділитись знаннями. Для мене важливе спілкування з однодумцями, це завжди надихаюче середовище, де розглядаються складні випадки в роботі, де можна давати одне одному допомогу, ділитися знаннями.

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #конференція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #психолог, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: