Священик ПЦУ з Теребовлі отримав орден від Митрополита Київського і всієї України Єпіфанія

Опубліковано:
29 Червня, 2019

Настоятелю храму ПЦУ Святого рівноапостольного князя Володимира, обласному декану, декану Теребовлянського деканату, митрофорному протоієрею, отцю Володимиру Якубишину 26 червня 2019 року виповнилося 55 років з дня народження.

В цей день священик проводив службу Божу та в той час до храму завітавАрхієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон.

Владика Тихон вручив отцю Володимиру орден та благословенну грамоту від Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Єпіфанія і, побажавши многих і благих літ, подарував букет білих троянд.

По всій Україні є близько 8 000 парафій ПЦУ, а в Теребовлянському районі таких парафій 15 і 9 священиків. Тож вірян парафії Св. Володимира дивує така велика і постійна увага вищого духовенства ПЦУ до їх пастиря. Отець Володимир брав участь в комісії по підготовці до Томосу і вніс свій особистий вагомий вклад у те святе діло. Ось тому його й не забувають та вітав з нагоди Великодня та дня народження  сам Митрополит Єпіфаній. До речі, подібний орден отець Володимир в Тернопільській області отримав перший. А в загальному це вже другий орден його. Перший орден Святого Володимира отець Володимир  отримав два роки тому, коли ще була АПЦУ від її настоятеля Блаженнішого Митрополита Макарія.

Особиста подяка отця Володимира:

«Дякую їх Блаженству, що так високо оцінюють мою працю служіння Богові. Для мене це дуже важливо і я тішуся з того, що ми підняли нашу церкву та йдемо впевненим кроком в майбутнє її розбудови. Все це завдяки тому діється, що ми маємо доброго проводиря, Богом покликаного Архіпастиря, який зумів об’єднати всю повноту церкви і завдяки цьому нашу церкву визнало все світове православ’я.

Окрема моя особиста подяка нашому Високопреосвященству Владиці, Архієпископу Тернопільсько-Бучацькому Тихону, який знайшов час, щоб передати вітання Митрополита та привітати мене. Мені дуже приємно і я дуже радий, що маю таку велику довіру. Надалі я буду намагатися працювати на розбудову нашої церкви в нашому районі, в єпархії, прикладатиму всіх зусиль, щоб церква процвітала, набирала сил, єднала народ силою духа, любові та віри».

null

 

null

 

null

 

null

 

null


Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: