День міста Теребовля 2019 (Відео)

08.07.2019 18:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

День свого міста теребовлянці святкують традиційно завжди на Івана і, зрозуміло, традиційно організатором свята виступила Теребовлянська ОТГ. Але в переддень його 6 липня також була цікава програма. З десятої години ранку в парку Т. Шевченка проводився велоквест «Прокатай Теребовлю» із цікавими завданнями, призами та велопокатушками. Після чого навколо міста всі охочі велосипедисти, незалежно від віку, проїхали вулицями у веломарафоні. Ввечері того ж дня на міському стадіоні «Колос» виступали з концертами західноукраїнські гурти «БЕZ обмежень» та кавер-бенд «Gunz Live Band». Власне День міста відбувся 7 липня.

День перший – 6 липня 2019 року.

Велоквест до Дня міста організували «Інформаційно-туристичний центр Теребовлі», зокрема – Степан Зелінський,  молодіжна міська рада, міська рада та центр КІД. Ведучим заходу виступив директор Теребовлянського центру КІД Назар Турковський. Степан Зелінський розповів: «В квесті взяло участь 8 команд, в кожній по три учасники. Кожна команда, їдучи на велосипедах містом, виконала сім завдань. З них в трьох завданнях велосипедисти отримували ключики, за допомогою яких і наближалися до перемоги, хто зібрав сім ключів, той і переміг. Проте переможці допускали помилки та поверталися до точок. В інших чотирьох завданням учасники робили обов’язкові селфі. В загальному завдання можуть тривати не більше трьох годин за правилами і учасники повертаються на вихідну точку незалежно чи зібрали вони всі ключі, чи ні. За перше місце кожен учасник отримав по два квитки на сьогоднішній вечірній концерт, інші призи – наші фірмові заплічники «Прокатай Теребовлю» та другі цінні подарунки».

Призи переможцям вручав міський голова Сергій Поперечний, після чого учасники змагань та ті з велосипедистів, хто приєднався із своєї охоти, вирушили на веломарафон малим колом міста в супроводі поліцейської машини та швидкої.

О 20.00 на міському стадіоні «Колос» для мешканців та гостей міста виступали рок-гурти. На концерт прийшло багато теребовлянців, мешканців району, Тернопільської, Львівської та інших областей України, взагалі декілька тисяч. Першими глядачів буквально «порвав» кавер гурт Gunz Live Band (Ганз Лайв Бенд) з Тернополя. Керівник кавер гурту  Андрій Турко, вокаліст, розповів: «Склад нашого гурту постійно змінюється, а в нинішньому складі із семи чоловік ми співаємо і граємо вже близько двох років, а в загальному, то нам вже дванадцятий рік пішов. Назва гурту означає: Gunz – був такий відомий барабанщик, наступні слова значать - жива команда. Нас об’єднує, найперше, те, що ми граємо і співаємо те, що нам усім хочеться і подобається. Наш репертуар більше 400 композицій, від рок-н-ролів 50-х, диско 80-х, української програми, італійських, німецьких, французьких, португальських хітів – до сучасних треків, які нині звучать в клубах. Ми виступаємо на великих концертах, весіллях, корпоративних заходах, банкетах, випускних, приватних вечірках і днях народження по всій Україні. Ось тепер у вас на Дні міста, а минулого тижня були на такому ж святі в Гусятині, наступного тижня будемо виступати в Почаєві». На запитання – які його особисті вподобання у житті, пан Андрій відповів, що дуже любить спорт, особливо футбол, навіть має голкіперський розряд і грає в команді Андрія Підлужного (пише пісні для відомих співаків), який створив футбольну команду. А ще Андрій казав, що походить з родини музикантів і просто «дико» любить якісну музику. Теребовля він бажає всілякого процвітання та добробуту. Особливим у виступі цього гурту було те, що майже в кінці ведучі концерту Назар Турковський та Володимир Худий запросили на сцену одного парубка з Микулинець. Ведучі та і всі глядачі міркували собі, що парубок Олег хотів заспівати, та виявилося, що він того не вміє робити. В ході бесіди з’ясувалося, що Олег привселюдно побажав освідчитися своїй коханій та попросити в неї руки. Потім довго шукали ту дівчинку Софійку із Мшанця посеред глядачів і таки знайшли. Тож, Олег став на одне коліно і запропонував їй свою руку та серце, Софійка прийняла такий важливий дар разом з букетом квітів та обручкою. Зрозуміло, всі кричали «гірко», а співаки вдарували зарученим ще одну пісню.

«БЕZ ОБМЕЖЕНЬ» (англ. Without Limits) — український рок-гурт, що розпочав свою діяльність у закарпатському місті Мукачево у 1999 році. Склад гурту змінювався, його лідером і вокалістом є Сергій Танчинець. У репертуарі гурту переважна більшість пісень українською. Теребовлянці були в захваті від виконавців, особливо їх вразили пісні та думки пана Сергія про російсько-українську війну. В кінці виступу один із теребовлянців, ветеран тієї війни, подарував пану Сергію український стяг, що пройшов із солдатами великий  та тяжкий шлях боїв…

День другий – 7 липня 2019 року

В 11 годині біля міської ратуші мешканці міста та гості відвідали святковий ярмарок, а з 18.00 години в «Молодіжному парку», що понад рікою Гнізна, відбулося захоплююче свято із містечковими забавами «Над Гнізною», із змаганнями та призами. Тут мешканців міста та гостей захопили ігри у великі шахи, підйом по змащеному милом стовпі за призами на його горі, пиляння дров та інші цікаві ігри. А поряд варилася рибна юшка та смажилась картопля на бороні із ковбасками. І хоч погода ставила відпочиваючим перепони, все ж вся програма свята виконалася до кінця. Далі центр КІД представляв сценічний мікс з фольклором, естрадою та книгу рекордів Теребовлянської громади. Близько 22 години глядачі змогли подивитися Купальську виставу-містерію, поводити хороводи навколо ватри та потанцювати вволю.

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Віктор Аверкієв


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі