Мистецька імпреза з нагоди ювілею у Трибухівцях

Опубліковано:
17 Липня, 2019

У Трибухівському будинку культури відбулася мистецько-літературна імпреза «Одягнімо, друже, вишиванку», приурочена ювілею тернопільського вченого і поета Василя Дерія. Василь Антонович Дерій — український науковець у галузі бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту, поет, літературознавець, доктор економічних наук України, професор кафедри обліку і оподаткування підприємницької діяльності Тернопільського національного економічного університету. На свято завітали представники місцевої влади, бібліотекарі, педагоги, школярі, жителі громади.

Ні для кого не секрет, що зустрічі із цікавими людьми у маленьких селах та містечках – завжди подія. Тож згадане поетичне дійство відбулося на радісній хвилі: звучали різножанрові авторські вірші, пісні. Активну участь у мистецькій програмі взяли учні місцевої школи.  Василь Дерій – багатогранна особистість, він заступник головного редактора наукового журналу «Вісник Тернопільського національного економічного університету», член редколегії Міжнародного збірника наукових праць   «Інститут бухгалтерського обліку, контроль та аналіз в умовах глобалізації», міжнародного наукового журналу «Інтернаука» (серія: «Економіка»). Читаючи ці рядки у «Вікіпедії», спало на думку про конфлікт між «фізиками і ліриками», який був популярний в 1960-ті роки в радянському союзі. Подумалось, що Василя Дерія це не стосується, адже дивним чином йому вдається вільно і комфортно почуватися як у світі цифр так і у світі букв. Щодо пісень. Виявляється, їх у згаданого поета є чимало. Музику на його вірші написала художній керівник Трибухівського СБК Леся Олексюк, що стало приємною несподіванкою для шанувальників творчості Василя Дерія, у тому числі – й для мене.

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зустріч, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #трибухівці
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: