Михайло Апостол

Михайло Апостол

політик, громадський діяч, радник міністра МВС, радник Президії НААН, доктор історичних наук

Пропозиціі в боротьбі з дерибаном землі

27.07.2019 22:11   Джерело: TeNews
Автор : Михайло Апостол

Разом із спеціалістами нашої Всеукраїнська Асоціація Пайовиківпрацюємо над написанням закону про обіг земель сг призначення. В нашому розумінні він мав би називатися «Закон про захист стратегічних цінностей України «,або Закон про захист національного багатства.

Ні для кого не секрет,що тіньовий ринок землі уже декілька років процвітає і розширюється,використовуючи наше недосконале земельне законодавство,а також створивши для цього різноманітні шахрайські схеми. 

Я не помилюся,коли скажу,що від двох до п’яти мільйонів гектарів нашої землі мають уже іншого власника,в більшості іноземного. Точноі кількості і власника не знає ніхто.

Чи відчула це держава та громади,в тому числі? Адже це ,практично,площа всіх прибалтійських країн плюс Грузія . 
Кругом ЗЕРО.

Держава відчуває випадки рейдерства,самозахоплення,мінімізацію податків,безробіття в селах, ліва вирощена продукція, катастрофічне погіршення екології ,мільярдні збитки всіх державних сг підприємств і неймовірне збагачення невеликої кількості чиновників,які мають відношення до цих процесів,сотні кримінальних справ...

І головне - за останні десятиріччя жодної відповідальності не поніс жоден керівник Міністерств,управлінь, підприємств. 

Якщо терміново не навести контроль в цьому питанні і не виправити ситуацію,то через декілька років,уже і без зняття мораторію і закону про обіг земель ,може статися,що більшість землі буде мати іншого власника. 

Ми знаємо як навести порядок в земельних відносинах,я неодноразово пропонував наші знання і послуги. 

Звичайно,хто ж хотів вбивати курку,яка несе золоті яйця .

Ми готові проконсультувати і особисто підключитися і допомогти новій команді. 

Якщо для цього буде у них політична воля.

ПС:також чекаємо бачення в цьому питанні власників земельних ділянок,їх майбутніх спадкоємців,представників осг,фермерів ,керівників сг підприємств ,науковців...


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі