У Лішні на Кременеччині молитвою вшанували подвиг полеглих Героїв

Опубліковано:
8 Серпня, 2019

7 серпня 2019 року, у день Успіння святої праведної Анни, у селі Лішня Кременецького району молитовно вшанували пам’ять Героїв, які віддали своє життя за Українську державу в боротьбі з російським агресором.  

Спільну молитву склали родини загиблих на Донбасі бійців з Тернопільської, Львівської, Луганської, Чернігівської, Житомирської, Черкаської, Харківської, Одеської, Херсонської, Рівненської, Кіровоградської, Волинської, Хмельницької областей, Києва, родини Героїв Небесної Сотні, представники обласної та районної влади, паломники з Кременця та сусідніх сіл. 

Читайте також

На прощу на Кременеччину з’їхалися родини загиблих військових з усієї України

Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор звершив Божественну літургію у каплиці-пантеоні Героїв АТО. 

Його Високопреосвященству співслужили будівничий каплиці настоятель місцевої громади прот. Андрій Любунь, Кременецький благочинний прот. Володимир Буграк, намісник Свято-Юріївського монастиря на хуторі Вірля ієромонах Полікарп, численне духовенство.

Архієпископ Нестор освятив пам’ятник бійцям, котрі поклали життя на війні з російськими окупантами, а також відслужив літію за загиблими на сході України. Під час богослужіння біля кам’яного хреста звучали імена Героїв з усіх куточків нашої держави.

Опісля владика Нестор звернувся до присутніх з проповіддю, в якій зазначив, що свята праведна Анна здавна збирає людей на молитву біля цілющого джерела, названого на її честь. А останні кілька років духовенство і миряни прибувають у Лішню, аби в єдиній в усій Україні каплиці-пантеоні помолитися за упокій душ Героїв, котрі поклали життя на війні з російським агресором.

“Крім Божественної літургії і молитви за присутніх тут паломників, ми також молилися за тих, кого тілесно з нами нема, але їхні імена написані на стінах цієї каплиці. Вони живі не тільки в нашій пам’яті, а й у Царстві небесному. І якщо з часом у людській пам’яті стираються імена, то Господь ніколи ні про кого не забуває. Він оселив наших полеглих захисників у Своїх небесних оселях, щоб вони молилися за нас, за свій народ, землю, країну. Віримо, що їхніми молитвами Господь подасть нам перемогу, мир і краще майбутнє Української держави”, – зазначив архієрей.

Будівничий каплиці-пантеону прот. Андрій Любунь подякував усім, хто прибув у Лішню, хто долучився до організації Всеукраїнської прощі, а особливо – рідним загиблих Героїв, завдяки подвигу яких ми маємо змогу прославляти Бога на мирній землі. 

Читайте також

На прощу на Кременеччину з’їхалися родини загиблих військових з усієї України
Над єдиним в Україні храмом-пантеоном під час богослужіння з’явився ангел (Відео)

Варто додати, що пам’ятник полеглим Героям поруч із єдиним в Україні храмом-пантеоном виготовили і встановили силами волонтерів. Авторами ідеї є прот. Андрій Любунь, тернопільський волонтер Василь Романський і майстер із Сєвєродонецька Луганської області Олексій Моїсеєнко. Меморіальна композиція, окрім кам’яного хреста, складається із карти України, до якої з-за східного кордону тягнеться “лапа” агресора. Ще один елемент пам’ятника – меч, який відрубує цю “лапу”. До речі, “лапу” і меч пан Олександр виготовив з осколків “Граду” та інших боєприпасів, якими окупанти обстрілювали українську землю.

Всеукраїнська проща родин загиблих Героїв тривала на Кременеччині впродовж двох днів. Окрім богослужінь у Лішні, для паломників була організована багата культурна програма, екскурсії визначними місцями краю.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Більше фото з події на сторінці єпархії у фейсбуці

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #загиблих, #лішня, #любунь, #нестор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пантеон, #проща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: