Загальноміське свято для школярів та студентів Тернополя «День знань» відбулося у парку ім. Тараса Шевченка. Представники місцевих навчальних закладів презентували професії, які вони пропонують здобувати, а учні та студенти змогли «приміряти на себе» той чи інший фах і розважитися.  На заході проводили різноманітні майстер-класи, показові виступи та ігри.

На головній алеї в парку кожна школа показала свої досягнення. Наприклад, один із Галицький коледж ім. В.Чорновола – представив спеціальність «готельно-ресторанна справа» – презентували фуршет, щоб показати, як навчилися готувати страви та сервірувати столи студенти. Технічний коледж ТНТУ – показав як працюють з робототехнікою, до якої, до речі, особливу цікавість виявила дітвора.   

Цьогорічний День знань у парку ім. Т Шевченка – це альтернатива загальношкільним лінійкам, від яких міські навчальні заклади вирішили відмовитися, щоб натомість запропонувати дітям щось цікавіше. Організували свято Центр науки Тернополя та Молодіжна міська рада.

«Нашою метою було продемонструвати, що наука є цікавою, щоб молодь бажала вивчати різні науки, досліджувати, розвиватися. Ми хотіли, щоб, в тому числі, громадські організації, мали змогу показати, що вони роблять, і заохотити до навчання та активної діяльності молодь», – розповідає голова Центру Науки Тернополя Христина Білінська.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #день знань, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: