Влада Тернополя готується запустити небувалий досі канал комунікації з жителями міста

Опубліковано:
10 Вересня, 2019

Як повідомила пресслужба Тернопільської міської ради, в обласному центрі незабаром запрацює новий канал комунікації — сітібот «Назар», з допомогою якого тернополяни зможуть отримувати повідомлення про планові та аварійні відключення в електромережах та мережах водопостачання й опалення за конкретними адресами. 

Також можна буде дізнатися про заплановані ремонти дворів та прибудинкових територій, чи й надіслати через «пана бота» оперативне повідомлення про аварійну ситуацію у будинку чи квартирі. 

Розсилку здійснюватимуть через такі відомі інструменти, як Viber, Telegram та Facebook. 

«Назар» — перший в Україні CityBot у сфері житлово-комунального господарства, що є частиною системи відкритих даних.

Проект реалізований командою лабораторії відкритих даних OpenDataLab (https://opendatalab.pro/) і вийшов у фінал національного конкурсу Open Data Challenge 2019, що проводився за підтримки Державного агентства з питань електронного урядування України та низки зарубіжних партнерів.

Наразі міський голова Тернополя Сергій Надал спільно з командою ІТ-сервісу підписав відповідний меморандум щодо впровадження новації для тернополян уже цієї осені. Першим містом України, де запрацював такий сервіс, став наприкінці минулого року Маріуполь. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бот, #влада, #Надал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чат
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: