«Епоха бідності» завершена: Рада постановила, що й бабусі на базарі торгуватимуть лише з касовими апаратами

З 2021 року РРО стануть обов'язковими для всіх фізосіб-підприємців на єдиному податку.

12.09.2019 00:07   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Депутатський корпус ухвалив за скороченою процедурою законопроекти, які зобов'язують малий бізнес використовувати касові апарати (РРО), передають Патріоти України.

З 2021 року РРО стануть обов'язковими для всіх фізосіб-підприємців на єдиному податку 2-4 груп, які займаються торгівлею, включаючи ринкових торговців. До 2021 року підприємці з оборотом до 83 тисяч в місяць отримають відстрочку.

Також в цьому законі передбачили радикальне підвищення штрафів для тих, хто припускається помилок в веденні обліку. Наприклад, за першу помилку (продаж товару без проведення розрахункової операції або з проведенням на неповну суму) підприємець повинен буде заплатити 150% від вартості товару, за повторну - 250%, але не менше 100 мінімумів (1700 грн) за кожне встановлене порушення. Зараз за перше правопорушення в цій сфері діє санкція в 1 грн.

Прийнятий закон значно збільшує корупційні ризики. А за корупцію, як відомо платить кінцевий покупець. Всі штрафи і побори будуть в кінцевому підсумку закладені в роздрібні ціни. Крім цього бізнес-спільнота очікує значного зниження кількості активного бізнесу і тенденцію до монополізації ринку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі