В економічному університеті Тернополя відмовляються від землі, яка могла спричинити спробу вбити ректора

Опубліковано:
19 Вересня, 2019

Тернопільські правоохоронці продовжують розшук злочинця, який вчинив замах на життя ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Крисоватого.

Нагадаємо читачам, що рано-вранці 4 вересня у селі Петриків під Тернополем, біля приватної оселі керівника вишу спрацював саморобний вибуховий пристрій, через що господар та його дружина отримали важкі поранення.

Наразі підозрюваним є невідомий молодий чоловік, якого зафіксували камери відеоспостереження.

Поліцейські оприлюднили відеозапис у ЗМІ й соцмережах та звернулися до громадян по допомогу в розшуку, гарантуючи анонімність та грошову винагороду за інформацію, яка становитиме оперативний інтерес.

Тим часом у Тернопільському національному економічному університеті відбулося засідання вченої ради вишу, на якому прийнято звернення до президента України з проханням взяти розслідування справи під особистий контроль.

Також у зверненні йдеться про земельну ділянку площею 1294,9379 гектара, яка перебуває в постійному користуванні виробничого господарства університету з 1997 року і навколо якої довгий час тривають конфлікти.

«Правоохоронні органи розглядають декілька версій замаху на вбивство ректора, однією з яких є його професійна діяльність. Вважаємо, що соціально напруженою на сьогодні залишається невирішена проблема користування земельною ділянкою, закріпленою за Навчально-дослідним виробничим господарством «Наука» Тернопільського національного економічного університету. Більше двадцяти років ведуться дебати про законність чи незаконність закріплення цієї ділянки за університетом, які до сьогодні проходили у законодавчій площині та в судових інстанціях», — написано у зверненні.

Відтак вчена рада ТНЕУ зазначила, що вкотре підтверджує добровільну відмову від конфліктної земельної ділянки. Наразі в університеті введено посилені заходи безпеки, а в його гуртожитках обмежено пропускний режим. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вибух, #земля, #крисоватий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: