Тарас Демкура

Тарас Демкура

Віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine, міжнародний експерт з рекомендаційного маркетингу, кандидат економічних наук, підприємець, меценат

Основні тенденції розвитку бізнесу. Осінь – зима 2019

23.09.2019 12:13   Джерело: TeNews
Автор : Тарас Демкура

Сучасні бізнес-технології стрімко розвиваються. Займатися цікавою, корисною роботою й гарно на цьому заробляти — хто про це не мріяв? Але щоб досягти справжнього успіху, важливо йти в ногу з часом, уважно слідкувати за актуальними трендами.

Проаналізувавши світові тенденції щодо побудови сталого, продуктивного бізнесу в період осінь-зима 2019 р., можу однозначно сказати, що більшість із них пов’язані з абсолютно протилежними напрямками: впровадженням інноваційних технологій та використання власної креативності. Отже, якщо ви плануєте масштабувати свій бізнес, вам необхідно звернути особливу увагу на ці тренди, вивчити їх та активно впроваджувати.

ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ. Сьогодні вони проникають майже у всі сфери нашого життя. І все частіше стають не просто трендом, а необхідністю. Інтеграція інноваційних технологій у бізнес-процеси покликана максимально спростити просування і продаж продукції, реалізації проектів. Розглянемо кілька з них.

1. Штучний інтелект полегшує роботу з великою кількістю даних. Він став доступним завдяки розповсюдженню спам-фільтрів, чат-ботів та голосовому пошуку. Чат-боти гарантують якісний зворотний зв'язок без втручання людини, а голосові запити значно змінять пошукову оптимізацію.

2. Інтернет-банкінг. Сьогодні гаманець людини – це її смартфон. Кількість користувачів інтернет-банкінгу щороку зростає. То ж аналітики радять максимально забезпечити клієнтів безготівковим способом оплати.

3. Персоналізований маркетинг. Реклама з безособовими закликами до дії вже не працює. Сьогодні ви маєте враховувати вік, стать, соціальний статус, інтереси людини, регіон проживання і навіть час доби. Клієнт має відчувати особливе ставлення до себе. Звісно, це вимагає значних людських зусиль, мінімізувати які допомагають новітні технології.

4. Захист особистих даних. Правила конфіденційності даних значно впливають на витрати компаній, які зберігають особисті дані співробітників, партнерів чи клієнтів. Для запобігання кібератакам бажано користуватися хмарними сховищами даних, які шифрують файли, й двофакторною аутентифікацією. Завжди краще виділити частину бюджету на IT-безпеку або завести кібер-страхування.

5. Аутсорсинг. Зі створенням нових шляхів комунікації (месенджери, соціальні мережі, хмарні сховища) змінилися методи передачі інформації та співпраці між людьми. У 2019 році вже немає потреби тримати велику кількість людей в одному місці. Тому багатьох працівників можна переводити на віддалену роботу, що економить час та підвищує їх продуктивність.

6. Омніканальність – одне з особисто моїх «мастхевів» вже тривалий час. Це об‘єднання усіх каналів спілкування з клієнтами/партнерами у єдину систему. Тобто це той формат, коли ви контактуєте на усіх можливих платформах: в офлайні, на сайті, в соціальних мережах, у поштових розсилках тощо.

КРЕАТИВНІСТЬ

Кожна інновація — це результат творчої діяльності людини. Креативність є головним складником успішного бізнесу на всіх етапах: від зародження ідеї до реалізації готового продукту.
Якщо технології – це про вдосконалення, оптимізацію та функціональність, то креативність – це ваше сприйняття дійсності, яке постійно змінюється. І саме воно дає змогу побачити нові способи розв’язання проблем, реорганізувати той чи інший процес, або ж узагалі створити новий продукт. Як слушно зауважив Кевін Робертс, голова агентства Saatchi & Saatchi (однієї з провідних творчих організацій світу), сьогодні ми перейшли в епоху креативних ідей, і саме креативне мислення веде до дії.

Щоб розвинути та інтегрувати креативність у свій бізнес, я раджу аналізувати всі свої ідеї, експериментувати, поєднувати непоєднуване, вчитися змінювати ракурси, постійно навчатися та проводити творчі мозкові штурми у команді. Чим більше різних точок зору зустрічаються в обговоренні, тим імовірніший цікавий результат. І саме креативність забезпечує бізнесу конкурентну перевагу.

Пам’ятайте: все, що ви робите, має приносити людям радість саме зараз, а роль бізнесу в тому, щоб зробити світ кращим для кожного з нас!

#Демкура_про_бізнес #Демкура_поради #інновації #креатив #бізнесмайбутнього #трендибізнесу

Тарас Демкура


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі