Українські підлітки мають нарешті своє круте кіно

Опубліковано:
23 Вересня, 2019

“Фокстер & Макс” – це подія такого штибу, яку не варто оминати своєю увагою не лише підліткам, про яких, власне, і йдеться у фільмі, а й дорослим. Іншими словами, йти на стрічку всією сім’єю – ідеальний варіант. Мені пощастило переглянути прем’єрний показ у нашому місті (Сінема-сіті) і разом з усіма глядачами бути учасницею цікавого спілкування із знімальною групою. У чудовому пригодницькому українському фільмі головні ролі зіграли юні тернополяни: Богдан Козій і Віталія Турчин. Напрочуд симпатичні й обдаровані школярі.

Інтригуючий сюжет, новітні зйомки, яскраві динамічні сцени і трюки, графіка, монтаж, звучання – переконана, не залишили нікого байдужими. Це фантастичні пригоди школяра Макса і пса- супергероя, якого він намалював на стіні, випадково піднявши на тротуарі… «балончик» із невідомою речовиною. Нею виявиться нанофарба. Графіті несподівано оживає і зі стіни виходить пес – «наноробот» зі штучним розумом замість мозку. Про це дізнається небезпечний злочинець, який починає за ними полювати. Паралельно їх відслідковує жінка-творець (Дарія Полуніна) згаданої «наноречовини». Творці фільму працювали над ним два з половиною роки і воно того варте. Повірте,  надзвичайно копітка і виснажлива праця, яка нічим не поступається голлівудським стрічкам. Це своєрідний прорив в українській кіноіндустрії і спільна потужна співпраця кінокомпанії “Prоnto Film”, сценаристів Скотта Паризьєні (Канада) та Анастасії Матешко (Україна), Держкіно, Українського культурного фонду, дистрибуція FILM.UA Distribution і MMD UA. Як йдеться на одному із сайтів згаданої компанії: “Фокстер і Макс” – дорога цукерка, яка обійшлася виробникам у більш ніж 50 мільйонів гривень. Держкіно сумлінно допомогло, виділивши з цієї суми майже 38 “лимонів”. Режисерові Анатолію Матешко (“Трубач”) на плечі лягла велика відповідальність у вигляді поєднання у сімейному фільмі жанрів комедії, легкого детектива і фентезі». Комікси, ґаджети, графіті, комп’ютерна графіка, сучасна музика, неймовірні панорамні зйомки Києва – у фільмі є все, що обов’язково припаде до душі сучасним підліткам. Бо ж хто б з них не хотів мати такого вірного друга (пса), який не лише має супернадможливості, але й розмовляє та дає безцінні поради. Приміром, навіть визначає рівень кортизолу у свого господаря (кортизол – це гормон страху нашого тіла, він працює з певними частинами мозку, щоб контролювати настрій, мотивацію та страх – авт.).  “Ми хотіли зняти фільм, який би сформував нам молодого українського глядача. Щоб діти, які побачать цей фільм в 10-12 років, виросли в зрілу аудиторію українського фільму. Кіно має зростати разом зі своїм глядачем. І у нас була місія зробити кіно саме для юного українського глядача” – йшлося від творців фільму під час прес-конференції.  

Особисто мені було цікаво побачити фільм ще й тому, що режисера Анатолія Матешка пам’ятаю ще із свого дитинства. У 1974 році він починав свій шлях у кіно як актор за прикладом своєї рідної сестри заслуженої артистки Ольги Матешко. Надзвичайно популярним у 70-ті роки минулого сторіччя був фільм «Земні та небесні пригоди», де одну із ролей зіграв молодий Матешко.

Надзвичайно приємно було бачити під час перегляду керівників театральних студій у яких займаються юні тернопільські актори: подружжя – Дмитро Татарінов і Тетяна Кошильовська та подружжя Максим Попович і Тетяна Панькевич. Їм було вручено пам’ятні відзнаки від Тернопільської кінокомісії. 

null

 

null

Фото: Борис Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кіно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фільм, #Фокстер & Макс
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: