На Гусятинщині відбулося спецпогашення марки до 150-річчя О.Пісецького

Опубліковано:
19 Жовтня, 2019

До 150-річчя від дня народження організатора пошти на Тернопільщині та держсекретаря пошти та телеграфу Західно-української республіки Олександра Пісецького відбулося спецпогашення марки в селі Зелене Вікнянської територіальної громади Гусятинського району. Повідомив “Новинам” Тернопільської філії Суспільного історик Сергій Ткачов. Марку створила тернопільська художниця Марічка Юрчак.

Також для учнів 4-х шкіл покажуть фільм «Крути» та «Легіон», розповів Сергій Ткачов.

Олександр Пісецький народився в Бродах у 1869 році. Він був керівником українських професійних організацій поштових службовців. У 1918—1919 роках — державний секретар пошти та телеграфу Західно-української народної республіки. Помер 20 травня 1948 року в Зеленому Гусятинського району Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #марічка юрчак, #марки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Олександр Пісецький, #спецпогашення, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: