На вулицях Тернополя з’являться ще шість нових великогабаритних автобусів

20.10.2019 23:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Незабаром на вулиці міста виїде шість нових пасажирських низькопідлогових автобусів з європейськими стандартами комфорту, які нещодавно прибули до Тернополя з Чехії.

У Тернополі вже 18 великих автобусів

Як повідомляє прес-служба міської ради Тернополя, у перший період ці автобуси здійснюватимуть рейси на маршруті №35.

Міський голова Тернополя зауважив, що до кінця жовтня у Тернопіль прибудуть ще 3 нових автобуси.

«Ми продовжуємо процес створення у місті єдиної комунальної транспортної компанії, і відповідно до цього, здійснюємо придбання комфортабельного транспорту загального користування, – зазначив Сергій Надал. – Загалом, на сьогоднішній день у Тернополі уже є 18 низькопідлогових автобусів марки «MAN», придбаних за кошти з місцевого бюджету, і ще три таких автобуси впродовж жовтня будуть доставлені у місто».

Усі новопридбані автобуси «MAN A21» є великогабаритними місткістю понад 80 пасажирів, обладнані двигуном внутрішнього згорання на зрідженому паливі (LPG), є екологічно безпечними та відповідають стандарту Євро5. Окрім того, автобуси доступні для перевезення осіб з інвалідність або обмеженою мобільністю, адже обладнані відкидним пандусом, ремнем кріплення, а також діє функція виклику водія для екстреної зупинки.

Сергій Надал: «Всі групи пільговиків зможуть користуватися новим транспортом на пільгових в умовах»

Міський голова також запевнив, що всі групи пільговиків зможуть користуватися новим транспортом на пільгових в умовах, у тому числі школярі та студенти, які зможуть користуватись новим транспортом безкоштовно, маючи учнівську або студентську картку тернополянина. Тобто пільги на проїзд у нових автобусах діють для необмеженої кількості пасажирів-пільговиків, як і в електротранспорті міста.

Таким чином, транспорт Тернополя продовжує оновлюватися, старі «маршрутки» поступово змінюють комфортні європейські автобуси.

«Тернопільелектротранс» шукає водіїв

Також, як повідомив директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх, якщо рухомий склад транспортних засобів постійно оновлюється і поповнюється, то водіїв автобусів та тролейбусів у підприємстві – нестача.

«Наразі триває набір водіїв автобусів та тролейбусів, і ми запрошуємо на роботу осіб віком від 21 року, у яких є стаж водіння не менше трьох років та відповідна категорія у посвідченні водія, – додає Андрій Мастюх. – Працівникам гарантуємо достойну заробітну плату і повний соціальний пакет».

Для отримання більш детальної інформації щодо працевлаштованим, просимо звертатись у КП «Тернопільелектротранс за адресою: вул. Тролейбусна, 7, тел.: (0352) 43 63 32.

Прес-служба ТМР


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі