«Бачить, як по монастирю чорти з хвостами бігають»: жінка подала в суд на священника за розголошення тайни сповіді

Опубліковано:
21 Жовтня, 2019

Парафіянка Свято-Покровського жіночого монастиря УПЦ МП в Києві подала в суд на священника, який, за твердженням позивачки, розголосив поліцейським таємницю її сповіді, що охороняється в Україні законом.

Позивачка вимагала компенсації завданої їй моральної шкоди на суму 200 тисяч гривень.

Як з’ясувалося під час судового засідання, справа почалася в 2017 році, коли позивачка написала кілька заяв на священника в поліцію звинувачуючи його в чаклунстві. Жінка стверджувала, що клірик монастиря наводить на неї вроки, “підкладає голки”. «Я схудла, чоловік пішов, а діти постійно хворіють», – поскаржилася поліцейським жінка.

В ході поліцейської перевірки священник зізнався, що прихожанку знає, але вона – з дивацтвами. «Розповіла, що бачить, як по монастирю чорти з хвостами бігають», – йдеться у письмовому поясненні о. Василя.

Це, на думку киянки, і є розголошенням Таємниці сповіді. Крім “приниження честі і гідності”, вона побачила в цьому і “удар по репутації”, оскільки позивачка працює заступником директора комерційної фірми, у якій є контрагенти в різних областях України.

Суд уважно вивчив обставини справи, в тому числі довідки позивачки від психіатра, що на обліку вона не перебуває, і прийшов до висновку: доказів заподіяння моральної шкоди недостатньо.

«Відповідач не поширював недостовірну інформацію, а вона була отримана співробітниками правоохоронних органів в процесі виконання покладених на них обов’язків – поліцейські перевіряли заяву позивача про вчинення кримінального злочину», – вирішив суд.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #священник, #суд, #УПЦ МП
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: