Єдина школа у Тернополі, на ґанку якої поселились лелеки

23.10.2019 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Опинившись перед ґанком ЗОШ №11, я з подивом побачила вгорі над його дашком гніздо, у якому сиділо... двоє лелек. Звісно, птахи були штучними, так само, як і гніздо. Але ж який добрий знак! Одним словом, я вже знала з чого розпочну розмову із другокласниками цієї школи. Тим більше, принагідно згадала мандрівку до Індії у те дивовижне місце, куди злітаються на зимівлю лелеки зі всього світу і де зливаються докупи води Індійського океану та Бенгальської затоки.

У великій просторій кімнаті 2-го "В" класу було багато вікон і, відповідно, багато сонця. Теплі, і по-літньому осінні промінчики, бавились в косичках дівчаток, торкались хлопчачих чубчиків і пронизували кожну паперову літеру алфавітного ряду, що веселкою нависав над шкільною дошкою.

null

 

null

 

null

 Не знаю, що відбувалось насправді, чи то мої мандрівні лелечі історії, а чи пригоди "Бурмотійка і Даринки" та "Баби Сяби" (видавництво "Джура), але всі діти разом із класною керівничкою Іриною Богданівною Прокопенко та шкільною бібліотекаркою Любов'ю Степанівною Гринь уважно слухали, часом доповнювали, запитували, ділились чимось своїм. Тож саме таке спілкування було для мене найвищою нагородою. У дитячих очках було стільки допитливої цікавості! А знаєте, як непросто "донести" до сучасних дітей думку про те, що "треба читати книжки". Еге, якби ж то так... Що було далі, розповім згодом. Власне, чому мені захотілось написати ці рядки? Коли повернулась додому й увімкнула комп... несподівано прочитала, що 22 жовтня - це Міжнародний день лелек. А ще я подумала, що Тернопільська ЗОШ №11, мабуть, єдина в Україні (а, може, й не тільки в Україні) школа, на дашку якої (перед порогом) "живуть" лелеки. А вони, як відомо, символ любові до батька-матері, сімейного благополуччя, любові до рідної землі, Батьківщини. Це священна птаха у багатьох народів. Який добрий приклад для наслідування!

null

 

null

Фото Валентина Семеняк та з архіву школи


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі