Тернопільський «Дивосвіт» презентував нову літературно-мистецьку композицію

03.11.2019 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

«Час усвідомити, вибрати і діяти» – так назвали свою літературно-музичну композицію юні актори шкільного Народного театру «Дивосвіт» Тернопільської ЗОШ №22. Приємною несподіванкою для глядачів (а це, зазвичай, батьки артистів, педагоги) став виступ новоствореного вокального ансамблю.

Зворушливі патріотичні пісні, серед яких пісня-молитва матері до сина, не залишили в залі нікого байдужими. Представлена композиція – данина невмирущої пам’яті всім, хто загинув, захищаючи Україну від ворогів.

- Ми не можемо зробити глобальних змін, але наші серця гарячі, вони палають і ми хочемо «запалити» серця дорослих, – звернулася до присутніх режисерка і художній керівник театру Леся Савка. – Сучасні діти, молодь ростуть усвідомленими і не байдужими. Пам'ятаймо усіх, хто загинув у 21 сторіччі, захищаючи Україну. Ми живемо саме в цей час, саме в цій країні. Готуючись до виступу, діти жертвували своїм вільним часом не заради конкурсів і перемог, ми мали набагато глибшу мету. Дуже хочу, щоб відбувся контакт сердець, адже тут зібралися найрідніші – батьки…

Звісно, контакт відбувся: у багатьох були зволожені очі. Особливо під час перегляду тих мізансцен, де події відбувалися на Майдані. Реалістична гра школярів повернула всіх у русло подій, які вже стали для нашої Вітчизни історією. Не міг не вразити «Монолог Каменя». Каменя, з якого згодом постала бруківка і він опинився на головній площі країни. Одним за одним з’являються з Позачасся загиблі воїни: Маріуполь, Донецький аеропорт, Щастя, Піски, Волноваха, Ілловайський котел, Мар’їнка…

- Доживіть за нас, долюбіть за нас, докажіть за нас… не мовчіть.

Творцями майстерної композиції стали музичний редактор Тетяна Ликавська, художник-декоратор Леся Лисюк, режисерка і художній керівник Леся Савка.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі