Як на Тернопільщині з продавців роблять обдурених покупців

08.11.2019 23:13   Джерело: Україна молода
Опубліковано : Новини Тернопілля

Воістину немає меж розмаїттю і вдосконаленню мистецтва шахраїв. Про черговий злочинний «сценарій» у сфері торгівлі повідомили нещодавно співробітники відділу комунікації національної поліції Тернопільської області.

В халепу вартістю 15 тисяч гривень, розповіли вони, потрапила продавчиня з райцентру Бережани, яку обвели навкруг пальця просто на робочому місці. 

До магазину, де вона працює, завітав невідомий, представився торговим агентом та запропонував придбати запобіжники до різних електроприладів — коштують, мовляв, недорого, а якість — відмінна. Жінка від товару незнайомця відмовилася, і він пішов.

А десь через чверть години до магазину заходить покупець і запитує саме про такі запобіжники, а тут раптом «випадково» і сам торговий агент повертається... Перед жертвою розігрують класичну сцену: товар розхвалюють, тут же «покупець» купує чималу кількість запобіжників, і разом із «торговим агентом» вони залишають приміщення крамниці. 

Однак незабаром ... шахрай повертається знову! Він просить продавчиню залишити в себе пакунок із запобіжниками, за якими, мовляв, скоро прийде ще один клієнт.

Коли ж жінка погоджується, то невдовзі він знову повертається, щоб розіграти фінальну сцену — просить оплатити покупку, бо начебто дуже поспішає до іншого міста, а покупець трохи запізнюється.

Будучи свідком поперед­ньої купівлі «ходового» товару, продавчиня легковажно віддає гроші, а за пакунком, зрозуміло, так ніхто і не приходить, не кажучи вже про сумнівну вартість товару. В результаті повертати в касу 15 тисяч довелося самій довірливій жінці, яка й звернулася до поліції.

За фактом шахрай­ства розпочато кримінальне провадження. А тернопільські правоохоронці звернулися до населення з черговим нагадуванням: аби не потрапити в подібні ситуації, в жодному разі не слід віддавати гроші невідомим, не переводити їх на карткові рахунки та не давати під заставу майна, вартість якого насправді невідома. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Україна молода  

Коментарі