У Бучацькій ратуші зазвучала класична музика та розмістилась виставка картин

13.11.2019 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Знаменита далеко за межами Тернопільщини ратуша міста Бучач починає відкривати свої двері та демонструвати відремонтовані кімнати усередині. Зараз можна оглянути два поверхи, піднявшись з першого на другий крутими гвинтовими сходами. З вікон відкривається вид на центральну площу міста. Усі кімнати можна обійти по колу. Однією з перших подій, які влаштували у ратуші, була виставка картин бучацьких художників у межах "Днів європейської спадщини".  У вересні вперше за багато років у стінах ратуші зазвучала класична музика у виконанні інструментального ансамблю «Опус». Організатори події громадська організація "Бучач-АРТ" залишили картини у ратуші і ними можна помилуватись за умови, що вам відкриють двері.

Ратуша протягом десяти років на реставрації і частина скульптур, створених майстром Іоаном Пінзелем, також. Поступово відновлюється її краса. Обіцяють з часом відкрити доступ на оглядовий майданчик ратуші. Сходи наверх є досі крутими, тому потрібно набратися відваги, щоби піднятись і спуститись ними. Жителі Бучача хвилюються чи побачать роботи славетного Пінзеля знову у своєму місті. Його чотирнадцять скульптур колись були головною окрасою Бучацької ратуші, яку побудували за проєктом видатного архітектора епохи пізнього бароко  Бернарда Меретина. У листопаді містяни, щоби захистити скульптури від дій екстримальних зимових температур, закутали творіння Іоана Пінзеля у водонепроникну тканину. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі