Рада поставила крапку в питанні ринку сільгоспземель

Опубліковано:
13 Листопада, 2019

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов представляв в Раді проект закону “Слуги народу” про скасування мораторію на продаж сільгоспземлі №2178-10 під крики “Ганьба!” – передає strana.ua.

“Сьогодні історичний момент … я вірю в демократію, засновану на власності … Ми громадянам повинні дати можливість розпоряджатися своєю землею. Потрібно, щоб власник відчував себе власником, а не кріпаком, щоб він був здатний продати одну ділянку і купити іншу, яка йому більше підходить. Понад мільйон га сільгоспземель знаходиться в комунальній власності – і громади повинні мати справедливий дохід від оренди або продажу майна “, – заявив він на засіданні парламенту.

Доповідь міністра зустріли криками “Ганьба”, які звучали майже весь його виступ. Також нардепи від “Батьківщини” зайняли частину президії, а члени “ОТЗЖ” – трибуну.

Милованов заявляв, що за останні два місяці “говорив буквально з кожним – від власників агрохолдингів до найскромніших фермерів, і кожен з них мав аргументи “за” і “проти”, але одне загальне було у всіх – мрія бути успішним на землі”.

Міністр також нагадав, що чинна норма Земельного кодексу говорить, що землі сільськогосподарського призначення не можуть передаватись у власність іноземцям, особам без громадянства, іноземним юридичним особам та іноземним державам.

В ході обговорення Тимошенко заявила: “Прошу всіх, у кого є мораль, совість, честь не натискати на зелену кнопку”. Сергій Шахов запропонував об’єднати всі сьогоднішній варіанти законопроекту (11 шт.) І відправити їх на доопрацювання.

Після бурхливого обговорення законопроект №2178-10 – ПРИЙНЯТИЙ за основу!

“За” проголосували 240 депутатів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #закон, #земля
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: