Тернопільські військові підтримали всеукраїнську акцію «Брати по крові»

Опубліковано:
13 Листопада, 2019

Сьогодні, 13 листопада, тернополяни доєдналися до всеукраїнського флешмобу #Брати_по_крові – добровільно віддали частку власної крові для потреб медицини. Вони продовжили акцію, започатковану резервістами львівської бригади тероборони.

Поповнити банк крові «Тернопільського обласного центру служби крові» зголосилося близько півсотні резервістів і військовослужбовців місцевої окремої бригади територіальної оборони та обласного військового комісаріату. Як повідомив командир окремої бригади тероборони полковник Олег Дідіченко акція добровільної здачі крові триватиме впродовж декількох днів – щоби в Тернопільській області не було дефіциту еритроцитів і банк крові поповнювався постійно.

– Кров має короткий термін придатності і її потрібно поповняти щоразу за рахунок нових донорів. Тому прийняли таке рішення, що кожного дня до кінця тижня кільканадцять наших військовослужбовців стануть донорами для тих, кому кров вкрай необхідна. Ми прийняли естафету від Волинської бригади тероборони та передаємо її Івано-Франківській, – зазначив полковник Олег Дідіченко, який також особисто долучився до цієї акції.

Більшість представників бригади є добровольцями і радо відгукнулися на таку пропозицію.

Кров, яка заготовлена від військових донорів буде перероблена на еритроцити та свіжезаморожену плазму і передано в гематологічні відділення медичних закладів Тернопільської області.

Василь Лабай

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #донор, #кров, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: