Одна із Чудотворних ікон в Теребовлянській ПЦУ сильно закровоточила

Опубліковано:
17 Листопада, 2019

Нагадаємо, що в Теребовлянській ПЦУ Св. Володимира тимчасово перебувають три Чудотворні ікони, які привезені в Україну з Афона і до того знаходились в Свято-Амфілохіївському монастирі, що біля с. Мала Іловиця Шумського району. Нещодавно одна з ікон сильно почала  кровоточити.

Настоятель храму ПЦУ Рівноапостольного князя Св. Володимира, обласний декан, декан Теребовлянського деканату, митрофорний протоієрей отець Володимир Якубишин повідомив: «Як відомо, нині в нашому храмі тимчасово перебувають три ікони, дві з них мироточиві – «Михаіл Афонський» та «Мати Божа Тихвенська», одна кровоточива – «Спаситель Кровоточивий». За порадою монаха Митрофана ми третю ікону переставили у майже вертикальне положення й з тильного боку стало дуже добре видно як Лик Спасителя нашого кровоточить. Ще краще це чудотворне явлення можна розгледіти, коли сонячне проміння чи підсвітка з ліхтаря просвічують ікону».

Слід відмітити, що за неповний тиждень храм відвідали маса вірян, які прикладалися до Чудотворних ікон. Зрозуміло, серед них було найбільше мешканців міста та Теребовлянщини, хоч й з інших районів були представники. Так, наприклад, одного дня до церкви прийшли два середні класи з Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 разом з педагогами, а в неділю не ждано-не гадано пощастило прикластися до ікон й екскурсантам, екскурсія яких проходила в храмі.

Церква відкрита кожного Божого дня з 10 години ранку й до шостої години вечора, за цей час проводиться три служби Божі(в залежності від кількості вірян), мировання.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ікона, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: