«Серце на долоні»: тернополянка Мирослава Стульківська презентувала свою першу збірку поезії

22.11.2019 18:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Вікторія Дайвер

21 листопада в  Центральній міській бібліотеці в рамках серії зустрічей проекту "Дебют" відбулась презентація поетичної збірки Мирослави Стульківської під назвою «Серце на долоні».

Вже на початку хочеться зазначити, що ця зустріч була дуже затишна та «смачна».  Присутні смакували глибоку, чуттєву, проникливу поезію, яку зачитувала і сама авторка, і модератор заходу, відома тернопільська письменниця та казкарка  Ірина Мацко,  а також отримали в свої долоні та скуштували печиво-сердечко, яким люб’язно пригощала пані Мирослава (його спекла її донечка Марічка).

null

Серце на долоні – так кажуть про відкриту щиру душу, якою і є авторка, так називається один з її віршів, то ж дуже символічною є і така назва збірки.  Книга складається з восьми тематичних розділів, в яких поетеса, натхненна самим життям та красою навколишнього світу, оспівує кохання, щирі почуття, любов до рідної країни та землі.

Оспівує…Саме так хочеться сказати, бо ця поезія ллється, як пісня, на чому  влучно наголосила модератор Ірина Мацко. Сама авторка зізнається, що «пише  - і відчуває, якби воно співалося…».

Усміхаючись та випромінюючи радість, пані Мирослава читала вірші, розповідала про себе (виявляється, в дитинстві вона мріяла бути юристом, а не поетесою, любила читати детективи, а творчий шлях розпочала у 2012 році) та відповідала на запитання . З вдячністю розказала, що «народженням» книги завдячує Ірині Мацко, яка спонукала  до її виходу та впорядкувала твори, займалася дизайном, а також найріднішим людям: чоловіку та донечкам. До речі, на обкладинці збірки використано картину доньки Марічки «Україночка», що є образом щасливої вільної українки та України.

- Це надзвичайно цінний подарунок для мене, -каже поетеса. Адже в книзі не тільки мої вірші, а й частинка тепла душі людей, які важливі та дорогі для мене .

null

Насолоджуючись поетичним словом, глибокими, витонченими образами, як відзначила одна із жінок, присутні вимальовували в своїй уяві свої емоційні картини. Пейзажна, інтимна лірика зачаровували, а філософська (серед якої є і заримовані повчальні притчі) та громадянська спонукала до роздумів, переживань. Багато із поезій є своєрідною відповіддю, реакцією на суспільні явища та події, вчинки людей. Можна сміливо сказати, що пані Мирослава бореться за державу та воює словом, за що їй велика вдячність.

Єдиний серед численної кількості присутніх жінок чоловік, поет-пісняр  Іван Кушнір зачитав у подарунок власну поезію та подарував троянду.

Наприкінці зустрічі відбулася автографсесія, звучали щирі вітання з нагоди виходу збірки та з нагоди Дня Народження, яке авторка святкувала вчора. Було багато фото, квітів, посмішок, радісних емоцій.

Думаю, не помилюся, якщо скажу: наступній збірці бути. Бо людина, в якої «серце на долоні», не може перестати ділитися і надалі своїм добрим  серцем у віршах.

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі