Народна артистка України Оксана Пекун подарувала тернополянам справжнє пісенне свято

Опубліковано:
26 Листопада, 2019

«Тернопіль – місто, яке надихає, надає крил для подальшого польоту». Саме так стверджувала співачка, народна артистка України Оксана Пекун, обираючи, звідки розпочати свій гастрольний ювілейний тур Україною. «Тільки рідний Тернопіль», – наголошувала вона і не помилилася.

Рідне місто зустріло свою землячку, концерт якої «Душа моя» з нагоди 25-річчя творчого ювілею відбувся 21 листопада у Палаці культури «Березіль», щирістю, оплесками, посмішками, теплом та повним аншлагом.

null

Й справді, здавалося, що зібралась велика родина, настільки щирою та домашньою панувала того осіннього вечора атмосфера у залі. Люди з ентузіазмом, захопленням зустрічали кожну пісню, підспівували, аплодували, емоційно реагували на кожне слово, мовлене зі сцени. А Оксана Пекун багато спілкувалася зі своїми слухачами, згадуючи, ностальгуючи, сумуючи та радіючи разом із ними. І звичайно, – співала, танцювала, створювала настрій.

null

Відкрила програму піснями, які полюбилися глядачам завдяки проекту «Фольк-Music», – як народними, добре відомими, так і написаними сучасними композиторами, але у такому ж запальному «фольковому» стилі. І цей запал допомагали співачці передати друзі-артисти – театр пісні «Джерела», народний артист України Анатолій Гнатюк, балет «Atlantic», які разом із нею виходили на сцену.

Але коли зазвучали твори, з якими Оксана Пекун розпочинала свою співацьку кар’єру в Тернополі, зал просто почав співати разом із нею. «Кав’ярня кохання», «Вперше» – ці хіти народились у Тернополі, у співпраці з тернопільськими авторами Олександром Бурміцьким, Сергієм Лазо, Оленою Лайко та Анатолієм Мельником, відкриваючи широкій публіці Оксану Пекун. І досі вони залишаються справжніми візитними картками співачки. А коли звучали її пісні «Не залишай» та «Мама», які також були написані тут і відтворювали, за словами Оксани, її особисті житейські історії, люди не стримували сліз від розчулення.

null

Але це сльози були світлими, легкими, ностальгійними. Адже концерт, як і саме життя, плинув далі, відкриваючи нові грані таланту співачки та нові пісні у її репертуарі. Хоча надзвичайно тепло сприйняли глядачі й композиції, які Оксана виконала просто під гітару, – давню лемківську «Стоїть дівча над бистрою водою», приурочену історичним трагічним колишнім і сучасним віхам із біографії українського народу, та «Троянди на пероні», що заспівала у пам’ять про свого славетного земляка, доброго друга та наставника – композитора Анатолія Горчинського, який свого часу жив і творив у Тернополі. Особливого колориту надав цьому шлягеру 60-х років м’який тембр саксофону Ігоря Рудого – заслуженого артиста України, відомого музиканта, уродженця Тернопілля, який також взяв участь у концерті.

null

А до фінального блоку концерту Оксана Пекун підготувала пісні, де вона розкривалася по-новому, стверджуючи, що «така ще молода», прагне творити, співати для людей, відкриваючи свою щиру, привітну, запальну та яскраву душу.

Далі, після Тернополя, ювілейний гастрольний тур Оксани Пекун проляже багатьма містами України, серед яких Львів, Івано-Франківськ та інші. А 12 лютого 2020 року концертна програма «Душа моя» відбудеться у Києві, на сцені Міжнародного центру культури і мистецтв «Жовтневий».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #концерт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пекун, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: