Тернопільські «Павуляківські читання» стали доброю традицією

Опубліковано:
29 Листопада, 2019

25-го листопада пам’ятна дата для багатьох поціновувачів  талановитого українського поета із Настасова, що на Тернопіллі – Ярослава Павуляка. Цього дня він перейшов життєвий рубікон.

У Тернополі вже стали традиційними Павуляківські читання, які кілька років тому започаткував професор ТНПУ ім. В. Гнатюка, доктор мистецтвознавства, член літературного об’єднання при Тернопільській обласній організації НСПУ Олег Смоляк. Тема цьогорічних читань проводилась у дослідницькому руслі під назвою: «Художньо-виражальні засоби в поезіях Ярослава Павуляка».

null

Дійство відбувалось у світлиці Тернопільського обласного краєзнавчого музею. Його учасниками стали провідні літератори, письменники, краєзнавці, журналісти та шанувальники поетичного слова: Олег Герман, Анна-Віталія Палій, Олена Рутецька, Марія Назар, Степан Костюк, авторка цих слів. Предметно-картинна символіка духовного слова Ярослава Павуляка, зображення природи рідного краю на матеріалах поезії відомого настасівчанина, метонімічна синергія слова в ліриці згаданого поета, колір – як символ твердості та стійкості у поезіях Павуляка за творами збірки «Все про тебе», композиція та смислове наповнення поеми «Блудний Лебідь» – це лише неповний перелік опрацьованих тем згаданих учасників заходу. Всі вони увійдуть до збірки з ідентичною назвою «Художньо-виражальні засоби в поезіях Ярослава Павуляка».

null

Музичною окрасою  поетичних читань стали виступи студенток факультету мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка – Ольги та Юлії Михайлюків (клас викладачки Марії Євгеньєвої). Треба віддати належне професору Олегу Смоляку, який з пам’яті продекламував велику за розміром поему Ярослава Павуляка «Блудний Лебідь».

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #павуляк, #поезія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: