Площа перед Тернопільським театром несподівано заповнилася жіночим взуттям (Фото)

У «Щедрий вівторок» – проти насильства.

03.12.2019 22:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

3-го грудня, у «Щедрий вівторок», який діє в Україні вже кілька років, частина площі перед Тернопільським театром несподівано почала заповнюватися жіночим взуттям… Тернополяни, які були не в темі, здивовано зиркали вбік жінок та дівчат, котрі підходили і викладали на бруківку хто туфлі, хто босоніжки, кросівки, чобітки…

Розповідає ініціаторка акції Яна Шкуратова  – радниця з питань внутрішньо-переміщених осіб у Тернопільській області у Stabilization Support Services, волонтерка, натхненниця багатьох соціальних проєктів для постраждалих від збройного конфлікту:

–  Коли я дізналась, що кожного року близько 600 жінок гине від ґендерно-зумовленого або домашнього насильства, то була шокована... І відтоді мене не полишало бажання візуалізувати  масштаб цієї проблеми, щоб якомога більше людей почули і побачили  цю страшну статистику і об'єднались, аби разом протидіяти та попереджати такі випадки!

Тож в рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", 3 грудня 2019 року о 13.00 на центральній прощі міста було зроблено інсталяцію із численного жіночого взуття. Потім все взуття було передано в магазин  #Соціальний_гардероб_ОдежиНА для потребуючих людей.

До заходу долучились активістки громадських організацій міста. Волонтерки розповсюджували рекламні листки з актуальними адресами та контактними даними для тих, хто постраждав або став свідком домашнього насильства, аби вони могли звернутися за допомогою.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі