Як в Теребовлі відзначили День волонтера та День ЗСУ

Опубліковано:
6 Грудня, 2019

5 грудня 2019 року волонтери ГО «Теребовлянська вежа», відзначаючи 5-річчя своєї організації, традиційно відзначили Міжнародний День волонтера,  День ЗСУ та відвідали міські урочистості в Теребовлянському ЦКІД.

В Україні власне самий активний волонтерський рух народився в дні Революції Гідності на Майдані в Києві. В ті буремні дні кожен патріот-українець намагався всіляко допомагати майданівцям, які повстали проти поганого життя свого народу та прагнули до Європейського союзу. Кожен учасник ГО «Теребовлянська вежа» побував на Майдані, також дехто добровільно відслужив та служить нині в ЗСУ на самій передовій війни з москалями. В цей день волонтери згадували криваві події на Майдані, багатьох мешканців міста та краю, які безкорисливо допомагали й допомагають нині землякам-військовослужбовцям ЗСУ. Запам’яталось як згадували одну бабусю, яка принесла всю свою пенсію волонтерам та казала: «…А я якось тут в теплі та мирі проживу, головне, щоб наші солдати були вдягнуті, ситі, озброєні та били москалів, гнали їх з нашої рідної землі».

Після цього волонтери відвідали урочистості, присвячені Дню ЗСУ в ЦКІД, які розпочалися внесенням Державного Прапора України та спільним виконанням Гімну України.

Як відомо, в Теребовлі дислокується частина 44-ї окремої артилерійської бригади(основна частина в м. Тернопіль), ось саме, в першу чергу, для них були влаштовані дані урочистості та цікавий концерт з участю артистів ЦКІД та інших художніх колективів міста. На початку представники влади району та міста вручали нагороди офіцерам й солдатам військової частини, вітали їх із святом. Зал був переповнений, окрім військовослужбовців тут  були присутні працівники райвійськкомату, волонтери, демобілізовані бійці ЗСУ, школярі та інші небайдужі мешканці міста.

Щоб не описувати всі події того дня, з фрагменти їх читач може ознайомитись  у відеоролику, який подається нижче.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військовий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #свято, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: