16 днів проти насильства - у ЗОШ №4 відбулась молодіжна конференція

07.12.2019 09:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

У Тернопільській ЗОШ №4 зі школярами говорили про насильство. Така молодіжна конференція  пройшла в рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", яка цього року триватиме з 25 листопада по 10 грудня.

Микола Федоруц, заступник директора з виховної роботи Тернопільської ЗОШ №4: «Незважаючи на юний вік учасників, ми відкрито говорили про проблеми насильства в сім'ї, над жінками та шкільний булінг. Щороку в Україні від домашнього, сімейного насильства гине майже 1000 жінок, але з одного мільйона жінок лише 10% мають мужність поговорити про цю проблему. Шкільний булінг - це одна з найобговорюваніших тем на конференції. Україна за даними ВООЗ займає 9 місце у списку країн, в яких школярів принижують у школах. З дитиною, яка стала жертвою булінгу варто поговорити, і не звинувачуєте її в ситуації.»

Також на конференції підняли питання кібербулінгу. Кібербулінг – умисне цькування людини, дитини у кіберпросторі (в соціальних мережах) протягом тривалого періоду часу. Особу, яка здійснює кібербулінг часто називають «булер», вона діє анонімно, таким чином щоб жертва не знала від кого походять агресивні дії.

Цікаво, що Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства" завершиться 10 грудня у Міжнародний день прав людини.

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі