Тернопільські автомийки крадуть воду у «Тернопільводоканалу»?

Опубліковано:
7 Грудня, 2019

“Тернопільводоканалу” запросили власників авто мийок, щоб поспілкуватися про облік споживання ними води. Зустріч відбулася 5 грудня. Мова йшла про те, що абонентами “Тернопільводоканалу” є понад тридцять місцевих автомийок.  І, хоча  із водопостачанням усе ніби-то регламентовано – зрозумілі  тарифи, норми, терміни для оплати використаної води, яких автомийки мають дотримуватися, та, все ж є випадки фальсифікації реального споживання води. 

«Разові проби для повного аналізу їх якісного складу працівники лабораторії водовідведення беруть не рідше, ніж раз на місяць. Для отримання об’єктивного результату закон дозволяє не попереджати про це керівників автомийок завчасно й проводити їх у будь-який час доби. І тут, власне, виникають проблеми. Іноді лаборантів не допускають на територію автомийок, де розміщені контрольні каналізаційні колодязі, чинять інші перешкоди, ігнорують будь-які спроби сконтактувати тощо. У таких випадках повторний візит відбувається спільно з представниками водоканалізаційної та інспекції промислового водовідведення КП “Тернопільводоканал”. Закон також передбачає самоконтроль стоків для автомийних підприємств. У лабораторії водовідведення водоканалу проводять аналіз і таких проб. Якщо власники автомийок хочуть оскаржити результати — можуть здати арбітражні проби в інші лабораторії», – каже директор «Тернопільводоканаду» Володимир Кузьма.

Один із власників автомийки запропонував варіант співпраці із “Тернопільводоканалом”, а саме, сказав, що законопослушні підприємці у цій сфері могли б обладнати контрольні колодязі відеокамерами й це значно спростило б процедуру взяття проб, якщо на той момент присутність представника автомийки неможлива.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автомийка, #вода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: