Тушковані щучі голови. Рецепт для рибних гурманів

16.12.2019 21:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Цей вид страви легкий в приготуванні. Багато людей, готуючи рибу, взагалі викидають голови, а даремно, адже там є багато м’яса. Напевно лише гурмани рибних страв знають про те і в повній мірі задовольняють свої смакові бажання.

На початку слід відмітити, що в нашому краї найсмачніші голови в таких  прісноводних риб – щуки, судака, окуня, форелі, коропа, білого амура, головня. В інших місцевих видів риб голови менш смачні. Проте, коли готуєте рибну страву, то не слід викидати голови, навіть якщо ви їх не споживаєте, бо вони все рівно надають більшого смаку всій рибі. Зрозуміло, чим більша рибина, тим більше у її голові є м’яса. Ми приготували тушковані голови з трьох видів риб – 4 щучі голови різної ваги, дві від коропів і одна з форелі, все якраз помістилося на пательні.

Де ж взяти голови риб? Найперше, якщо ви риболов, то тоді немає проблем. Інші люди можуть придбати рибні голови у магазинах чи на ринках, де за бажанням клієнтів чистять рибу. Також, можна, купуючи рибу і чистячи її, відрізати голови та зберігати для кількості в морозилці. Слід пам’ятати, що в головах обов’язково потрібно видаляти зябра, адже це, так би мовити, рибний очищувач організму. А відтинаючи голову, намагайтесь захопити трішки і частину спини, на череві - плавці, що відразу біля голови. Таким чином ви збільшите кількість м’яса і розтягнете своє задоволення під час їжі. В рибних головах переважна більшість кісток з’єднані рухомо, в загальному – там є 40 типів основних кісток, а всіх набагато більше. Так, говорять, що у щуки всіх кісток є до 300 штук. Найбільше м’яса в щучій голові є на щічних кістках зяберних кришок, на нижній щелепі, підщелепній кістці й тут воно найсмачніше.

Рецепт приготування страви

Інгридієнти: рибні голови, олія, борошно, сіль, томатний соус(піде й кетчуп, паста), цибуля ріпчаста – 1, зубець часнику, 5-10 бубочок чорного пекучого і духмяного перцю упереміш, 2 лаврових листки, декілька нарізаних і сушених частин кореня петрушки, 1-2 зрізи лимона..

Приготування: Спочатку на розігрітій пательні з олією підсмажуємо голови зі всіх боків у борошні до золотистого кольору. Під час перевертання голів додаємо дрібно січену цибулю. Після цього заливаємо все окропом, додаємо томат, лавровий лист, перець, часник, сіль до смаку, корінь петрушки, лимон, перемішуємо. Тушкуємо 10 хвилин і страва готова. Смачного!

null

 

null

 

null
Рештки 2-х щучих голів після їх споживання.

Примітка: під час споживання страви старанно і обережно в той же час обсмоктуємо кожну кісточку; як кажуть – рибу, птицю і молодицю беруть тільки руками, тож і ми рибу беремо лише пальцями рук, зрозуміло, перед тим старанно помитих; істинні гурмани рибу їдять саму, без хліба та гарнірів.

Віктор Аверкієв, фото автора


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі