Чудеса Святого Миколая в Теребовлі

20.12.2019 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

На головний майдан міста, ближче до вечора, 19 грудня 2019 року прибув Миколай Чудотворець та помахом руки запалив головну ялинку міста. Інше його чудо полягало в тому, що він забрав скриньку з листами дітей у чортів лише одним словом.

Підготували свято Теребовлянська ОТГ, молодіжна міська рада, Центр КІД. Значний за площею майдан заповнили мешканці та гості міста майже вщент. Зрозуміло, поприходили цілі родини з дітьми, а також ті з останніх, які особисто писали листи до Святого Миколая та чекали від нього подарунків.

Артисти ЦКІД та молодіжної міської ради поставили цікаву сценку про те як чорти вкрали значну за вагою скриню з листами дітей до Миколая, а ангели намагалися повернути, але лише по приходу Миколая Чудотворця те вдалося швидко зробити. Тож все було в порядку і всі діти заспокоїлися та отримали бажане. До речі, діти громади писали ті листи тривалий час і деякі з них Святий Миколай зачитав, вказуючи прізвище та звідки дитина. Зміст деяких запав всім присутнім у самі серця, адже маленькі діти прохали в Чудотворця не лише подарунків для себе, а й миру, спокою та добробуту для всіх українців. Щоб скоріше закінчилася та війна на Сході з москалями, щоб їхніх батьків більше не забирали на неї, а також, щоб батьки більше не їздили за кордон на заробітки, а будували нову свою державу. І це писали діти 7-10 рочків. Дивно, приємно та зворушливо! В серці піднімалась гордість не лише за нове покоління, його патріотизм, а й за цілий наш народ.

Після цього мер міста Сергій Поперечний звернувся спершу до всіх присутніх дітей з вітаннями, запитав чи всі були чемними та чи всі отримали подарунки від Миколая. На що діти гучно відповідали та раділи. Пан Сергій повідомив про конкурс по облаштуванню садиб до Дня Святого Миколая та Різдва Христового серед всіх мешканців ОТГ. В ньому взяли участь біля 70 родин і от прийшов час відмітити переможців та назвати 10 найкращих з них, що мер з успіхом і здійснив.

Весь цей час площа Князя Василька була неосвітлена, світло йшло лише від тимчасово встановленої сцени. Та тут прийшов Миколай і одним помахом свого посоху запалив святкові вогні на головній ялинці та інших ялинках і деревах навколо. Від цього чуда вся площа вибухнула бурхливими оплесками та гучними криками задоволення. Тепер найбільша площа міста вечорами буде радувати кожного перехожого своєю освітленою красою аж до Йорданя.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null


Віктор Аверкієв, фото: Олег Капуста


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі