Ювілейна «Подільська толока» вирушила у Новоріччя

Опубліковано:
3 Січня, 2020

Ювілейний (п’ятнадцятий) випуск зібрав авторів зі всього Тернопілля. Їхні твори представлені у літературно-мистецькому збірнику, який вже став доброю традицією у житті літераторів краю. Товариство із 70-ти поетів та прозаїків (поезія, проза, драматургія, вірші для дітей, гумор, сатира, критика) виступили у найрізноманітніших рубриках: «Поетичний розмай», «Антологія одного вірша», «Крок до пісні», «Розкрилля прози», «Палітра драматургії», «Дитяча скринька», «Гумористична тайстра», «Критичні обрії», «Незабутні імена». У цьому числі додалась ще одна рубрика «Слово із закордоння», де представлена творчість Дарії Склярик, доньки репресованих Дмитра та Марії Терлецьких. У минулому відмінник освіти України (одна з керівних посад у Чортківському медичному коледжі). Зараз – культурно-освітній референт лондонського відділу СУБ (Союзу Українців у Великій Британії та лондонського осередку СУМ (Спілки Української Молоді). До «Незабутніх імен» увійшла поетична посвята бережанського письменника Василя Савчука «Офіра Ваша – вища із посвят» на вічну пам’ять Поета Івана Федоровича Гнатюка в 90-річчя від Дня народження. Презентуються твори переможців літературного конкурсу «Самчукова криниця». «Фотолітопис» розповідає про будні та святкові події із життя літераторів краю.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Основний тягар праці у підготовці альманаху до друку взяла на себе Надія Тарасюк – поетеса, вчителька української мови і літератури. Допомагали їй члени редакційної колегії Зіновій Кіпибіда, Володимир Кравчук, Марія Назар, Віктор Насипаний, Анна-Віталія Палій. Видання здійснено за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільської обласної ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #письменники, #подільська, #семеняк, #спілка, #тернопіль, #тернопільські новини, #толока
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: