Різдвяні колядки заполонили еко-світлицю «зеленої» бібліотеки

Опубліковано:
17 Січня, 2020

Такої кількості колядок та ще й в різній інтерпретації, повірте, ще не чула. У світлиці Тернопільської бібліотеки для дорослих №5 зібрався чималий гурт охочих послухати різдвяні піснеспіви у виконанні талановитих студентів Технічного коледжу ТНТУ ім. І. Пулюя. 

Під керівництвом хорової диригентки Ольги Коневич прозвучала низка найпопулярніших українських колядок. Вихованці пані Ольги були напрочуд цілісними і згуртованими, тож невеличкий концерт потішив усіх, хто завітав на цю подію: бібліотекарів, педагогів, учнів Тернопільського ліцею №21 – спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети. Юні співачки, з накиненими на плечі барвистими хустками, нагадували святковий розмаїтий букет. Яскравим доповненням  стали виступи найменших – талановитих бандуристок із вже згаданого ліцею: Олександри Матвеєвої, Лілі Герелиці під керівництвом Олени Гаврилюк.

Справжнім відкриттям для мене стали юнаки та дівчата з патріотичної організації «Права Молодь Тернопільщина»: Ірина Драгущак, Христина Олійник (студентки ТНПУ), Катерина Магула (ЗОШ №4), Маріо Сколіо (ТНТУ), Олесь Веселовський (ТНЕУ). Їхній виступ – калейдоскоп інформаційно-пізнавальної інформації про цикл січневих свят. А ще – конкретний приклад усім нам, як треба по-справжньому цікавитися, пам’ятати і розповідати довкруж про традиції і звичаї нашого рідного краю. Тож разом із гостями всі заспівали повстанських колядок, на мотив вже знаних і класичних. Ось одна з них: Бог ся раждає! Хто ж то може знати?/ Дніпр розбудився, ожили Карпати,/ Дністер хвилею шумить,/ Чорне море гомонить,/На Поліссі гомін йде,/ Кубань плеще і гуде,/ В Києві озвались дзвони,/ Загули луги й загони./ Всюди, всюди чути гамір, сміх./ Йосиф старенький колише Дитятко,/ На сопілці грає мале гуцулятко./Їдуть бойки на санях,/ А гуцули в кресанях,/ Поліщуки в личаках,/ А кияни в чобітках./ Їдуть, їдуть з України/ До Господньої Дитини./ Дари, дари з собою везуть,/ Ірод московський думав обдурити,/ Червону зірку хотів засвітити./ А нам її не треба,/ Хочем світла із неба,/ Хочем щастя у наш край,/ Ти нам, Боже, помагай./ Благослови, Божий Сину,/ Нашу неньку Україну./ Волю й долю ти для неї дай.

І як тут не погодитись із побажанням на адресу присутньої молоді –  керівниці хору Ольги Коневич, яка сказала: «Завжди залишайтесь носіями і трансляторами народних традицій і тоді у нас буде Україна, буде мир, будемо ми з вами».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бібліотека, #коляда, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: