Випускник Бучацького колегіуму імені св. Йосафата, що на Тернопільщині, став наймолодшим єпископом у світі

17.01.2020 21:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Випускник Бучацького колегіуму імені святого Йосафата став єпископом. 12 січня у Патріаршому соборі Воскресіння Христового Української Греко-Католицької Церкви в Києві відбулася Архиєрейська хіротонія наймолодшого католицького єпископа у світі – Степана Суса. Владика Степан тепер - куріальний єпископо Патріаршої курії УГКЦ з титулярним осідком Зігріса.

null

Літургію служили Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук як головний святитель, а також спів святителі - Митрополит Львівський УГКЦ Владика Ігор та єпарх Стемфордський Павло. Відбулася процесійна хода від храму Благовіщення Пресвятої Богородиці до Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Владика Степан тричі визнав свою віру, власноруч підписане визнання передали Главі УГКЦ Святославу Шевчуку. До богослужіння долучилися єпископи УГКЦ та РКЦ, священики з різних областей України, монахи та миряни. Були присутніми і єпископи ПЦУ.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі