Винний у смерті двох пасажирок автобуса втік, бо мав довідку про травмування на лижах (Відео)

17.01.2020 23:13   Джерело: МедіаТОР
Опубліковано : Новини Тернопілля

Михайло молиться на могилі тещі, що постраждала в ДТП під Тернополем 11 грудня. Це друга пасажирка, яка вилетіла через переднє скло автобуса. Три тижні 58-річна Ярослава Цупер боролась за життя, та врятувати її не вдалося. Поряд з Михайлом – Юрій, син Ольги Кривої, яка померла на місці. Тепер чоловіки приходять на могили матерів разом. Їхні родини повʼязала фатальна помилка молодого водія легківки.

Зранку того злощасного дня Михайло сам відвіз маму Ярославу до міста. Та якраз поверталась додому. Рейсовий автобус щойно відʼїхав від зупинки. І раптом – удар.

Я тоді вже зловив «швидку», бо люди думали, що з нею все нормально. Вона побита не була, а тільки жовта на лиці. Завезли в першу лікарню, там зробили МРТ і поставили діагноз: перелом хребта і черепно-мозкова, ребра поломані, забій легень двосторонній, потім ще дуже багато всього вилізло, – розповів зять загиблої в ДТП Михайло Панонько.

Отямившись у лікарні, жінка розповіла, що сталось. Це було її останнє інтерв’ю для знімальної групи МедіаТОРа.

Бачимо, що на зустріч нам летить машина, крутить її, я в той момент закриваю очі і – страшний удар в автобус. Відкриваю очі і вже на асфальті, – розповіла постраждала у ДТП Ярослава.

У перші тижні після складних операцій пані Ярославі ставало краще, жінка вже навіть піднімалась з ліжка. Рідні планували забрати її додому на свята, однак цього не сталось.

Сказали, що ніби все нормально, черепно-мозковий тиск вирівнявся, аналізи нормальні , але через те, що загноєний був спинно-мозковий канал, вона померла, – зять загиблої в ДТП Михайло Панонько.

Винуватець аварії – 23-річний таксист Арсен Будій. Його авто виїхало на зустрічну смугу і на високій швидкості врізалось у рейсовий автобус. Травми і забиття отримали семеро пасажирів ПАЗа, один з авто – досі в реанімації.

Син першої загиблої Юрій одразу примчав на місце аварії. Винуватця не застав, та встиг поспілкуватись із очевидцем – водієм фури.

Далекобійник каже: я рухався зі швидкістю близько 60–70 км/год. Він мене обігнав на такій швидкості, таке враження, що я стояв на одному місці, на повороті він виконував потрійний обгін, – син загиблої в ДТП Юрій Кривий.

Водій легківки Арсен Будій твердив: причина ДТП – погані погодні умови. Рідні в це не вірять. Кажуть: водій був нетверезим.

В нього 7 грудня був день народження, наскільки мені відомо,  і в них затягнулося святкування аж до 11 числа, – син загиблої в ДТП Юрій Кривий.

Є на сьогоднішній день судово-медична експертиза, яка підтверджує те, що цей чоловік, водій таксі, на момент керування знаходився в стані алкогольного сп’яніння. В його крові, яку він здав в лікарні, було виявлено 2,5 проміле алкоголю, – начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета.

Поки поліцейські чекали поліпшення стану водія, щоб висунути підозру, той втік. На цих кадрах з камер відеоспостереження видно, як винуватця ДТП на інвалідному візку вивозять з лікарні. За кілька годин він покине країну. Першими про втечу дізнались родичі потерпілих, коли побачили пусту палату. Така звістка їх шокувала.

Думали, може, перевели чи в обласну, чи в іншу лікарню, а лікарі кажуть: нема, вкрали, – зять загиблої в ДТП Михайло Панонько.

15 числа його вже в палаті не було, просто було ліжко закладене подушками і накрите одіялом, – син загиблої в ДТП Юрій Кривий.

Про те, що головний підозрюваний зник, у поліції дізнались від родичів. Проводити з підозрюваним слідчі дії їм заборонили лікарі, охорони до нього не приставили, бо лежав у реанімації і був нетранспортабельний.

Буквально кілька хвилин ми не встигли попередити прикордонників, оскільки інформація до поліцейських надійшла досить пізно. Було з’ясовано, що цю втечу організували родичі, друзі цього водія. За словами лікарів, їх також обманули, сказали, що вивозять його в інвалідному візку на перекур, – начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета.

Відомо, що Арсен Будій пересік кордон з Польщею зеленим коридором. Він мав довідку, що травмувався в Буковелі на лижах, і їде на лікування за кордон. Далі відправився до Італії, де проживає його мама. Чоловіка оголосили в міжнародний розшук. Днями ухвалу суду з Тернополя відправлять за кордон, аби його затримали.

Після того, як померла друга людина після цієї ДТП, стаття, по якій було відкрито кримінальне провадження, перекваліфікована з Ч. 2 на Ч. 3 286 ККУ. Це порушення правил дорожнього руху, що призвело до смерті двох і більше осіб. Ця стаття передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі, – начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Сергій Крета.

Жодного співчуття і навіть вибачень родини загиблих не чули. Кажуть: померлих не повернеш, та вимагають справедливого покарання.

Ми розуміємо, що вони рятували хтось свого сина, хтось внука від тюрми, від відповідальності, але рано чи пізно його відповідальність все одно знайде, – зять загиблої в ДТП Михайло Панонько.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: МедіаТОР  

Коментарі